Hírek

Észtországból Írországba!

Egy nemzetközi meccset és egy bajnokit találtunk mára...

Levadia Tallin-Crusaders 1!

Az észtek élhetik túl az első selejtezőkört!
Az első mérkőzésen Észak-Írországban nem született gól. Ezúttal a Kadrioru staadionban feszülnek egymásnak az alakulatok.
A Levadia Tallin a városi rivális Florával hajt a bajnoki címért, tavaly sima győzelmet aratott a pontvadászatban. Most is mindössze egy veresége van 17 fordulót követően, otthon erős, és a formája is pazar a kezdeti botladozások után. Antonovék az első mérkőzésen zártan védekeztek, viszont nem is tudtak veszélyes támadófocit produkálni.
A Crusaders nagyon simán gyűjtötte be újabb bajnoki elsőségét áprilisban, azóta viszont a múlt heti az első tétmeccsük a piros-feketéknek. A gárda tavaly – észak-ír viszonylatban – parádés támadófocit produkált, 38 bajnokin több mint 90-szer voltak eredményesek Owensék. Az első mérkőzésen kissé fásultnak tűnt a Crusaders, nem volt átütő erő az attakokban. A 0-0 nem olyan rossz eredmény, ha gólt találnának a vendégek, nagyot léphetnének a hőn áhított következő kör felé…
A két bajnok közül az észtet érezzük esélyesebbnek. Játékban vannak a zöldek, ráadásul hazai környezetben léphetnek pályára. Szerintünk a vendéglátó győz, és továbbjut a soron következő selejtezőkörbe. Tippünk tehát: 1-es!

Galway United-Dundalk +2.5! 2!

A középcsapat a listavezetőt fogadja – gólokkal és a vendégek sikerével kalkulálunk…
A Galway United eddig a várakozásoknak megfelelően szerepel, kellő távolságban van a veszélyzónától, 18 meccsen 19 egységet szerezve a 8. volt a játéknap előtt. Otthon teljesen szeszélyes, hol nyer, hol kikap (3-0-6), viszont rendre eseménydús 90 perceket produkál, gólkülönbsége saját stadionjában 14-19. A formája is kiismerhetetlen, az elmúlt három fordulóban minden kimenetelt játszott.
A Dundalkról már többször megemlékeztünk e blogban. Csak ismételni tudjuk magunkat, a fekete-fehérek ezúttal is az ír bajnokság toronymagas esélyesei. Ennek megfelelően is teljesítenek, már 47 egység áll a nevük mellett, előnyük 6 pont a Cork Cityval szemben. Idegenben veretlenek (7-2-0), és jó passzban is utaznak a mai ütközetre.
A Galwaynak 10/8, a Dundalknak 11/7 a az over/under mutatója, az eddigi egymás elleni ütközeteik közül mindannyiszor volt legalább 3 találat…
És ma is ebben a tippben látjuk a legnagyobb értéket. Szerintünk győz a Dundalk, de a találatok jobban fizetnek…

Olvasói sztorik