Hírek

Norvég kettes, finn egyes!

A bajnok otthon simázhat, a feljutásra gyúró alakulat pedig idegenben nyerhet...

Hönefoss-Sandnes 2!

A kiesőjelölt a feljutásra gyúró vendégek ellen nem szerez pontot…
A Hönefoss 12 egységével a 15., azaz kieső pozícióban áll a féltávhoz közeledve. A gárda eddig csalódást keltően teljesít, otthon 1-3-2-es mérlege van, ami nem igazén meggyőző. A társulat támadójátéka gyenge, ezt bizonyítja a 14 mérkőzésen szerzett 14 találat. A formája május végétől biztatóvá vált, viszont a múlt héten előbb kiesett a kupából, majd bajnokin is kikapott. Egy kezdő középpályás eltiltását tölti majd.
A Sandnes Ulf 24 egységgel a 2., idegenben 1-5-1-es mérlege nem igazán félelmetes. Viszont mostanság jó szériát fut a gárda, három mérkőzést nyert meg, és rúgott mindegyiken 3 gólt. Egy középpályás sérült a keretben, de az alapcsapat bevetésre kész.
A Hönefoss megtorpant, a Sandnes pedig lendületben van. A vendégek elhozzák a pontokat. Tippünk így: 2-es!

HJK-HIFK (0-1) 1!

A Sonera Stadionban ma nem születik meglepetés, a bajnok legalább kettővel győz!
A bajnok 36 ponttal vezet, de nem dőlhet hátra, mivel ugyan 4 egység az előnye, viszont két mérkőzéssel többet játszott elsőszámú üldözőjénél. Otthon masszívak és félelmetesek (8-2-0), még gólt is elvétve kapnak csak Savage-ék (19-4). A formája nem jó, két idegenbeli meccsén csak egy pont jött össze, legutóbb csúnyán megégtek az Inter Turkunál. Egy középpályás sérült, Mika Lehkosuo vezetőedző majdnem a komplett kerettel készülhet.
A HIFK a 7., 15 meccsen 19 egységig jutva, vendégségben szerényebb 2-2-4-es mérleggel. A formája hullámzó, a múltkor például a Mariehamnnal remizett otthon. Egy rutinos csatár hosszú ideje nem bevethető.
Áprilisban fordított felállásban, de a Sonera Stadionban 1-1 lett a vége (A HIFK is ezt a létesítményt használja hazai pályaként). Most viszont szerintünk a HJK elveri a kiscsapatot, a különbség legalább kettő lesz közte!

Olvasói sztorik