Hírek

Irány Svédország!

Norrköping-Malmö Mindkét csapat betalál: IGEN!

A rangadón gólváltással számolunk!
A svéd első osztály 14. fordulójának rangadóját Norrköpingben rendezik. Kevesen gondolták volna, hogy a házigazda várja majd kedvezőbb pozícióból a folytatást a féltávhoz közeledve. A fehér-kékek a dobogón töltötték a szünetet, 27 egységükhöz 5-1-1-es, impozáns hazai mutató társul. Kujovicék a gyengébb rajt után nagyon belelendültek, és veretlenségüket már április 20-a óta őrzik. A leállás alatt észt alakulatokkal vívott barátságos mérkőzéseket a Norrköping, és nyerte ezeket is. A keretben a hírek szerint nincs friss sérült, és eltiltottja sem lesz a brigádnak.
A Malmö a 4. 25 ponttal, a listavezető Göteborg 7-tel ment el tőle. A kékek a májust rontották el nagyon, akkor becsúszott két vereség és egy iksz, azóta és annak előtte viszonylag egyenletes teljesítményt nyújtottak Rosenbergék. Idegenben 3-2-1-es a mérlegük, 13 rúgott gólra 9-et kaptak. És összességében is eseménydús mérkőzéseket vívnak Bergeték, az over/under mutatójuk 10/3. A bajnoki szünet előtt nem bírtak otthon a Djurgardennel, az a két pont is hiányozhat majd a végelszámolásnál. Eltiltottjuk nem lesz, az elsőszámú gólgyárosuk edzéseket hagyott ki, a jobb bekk pedig sérült. Egy fontos irányító visszatért a múlt hónap elején, ma már kezdő lehet.
A legszimpatikusabb opció számunkra a gólváltás: kellő érték van ebben a lehetőségben!

Djurgarden-Örebrö 1!

A kiscsapat pont nélkül marad ma délután…
A csaknem egy hónapos szünet előtt jól szerepelt mindkét alakulat, noha céljaik alapjaiban mások. A házigazda a dobogóra hajt, nem is áll rosszul a szénája, hiszen 23 pontja van, a 3. helytől 4 egység választja mindössze el. A Tele2 Arénában lehetne ütősebb is a sötétkék sereg (3-2-1). Mushekwiék eddigi teljesítménye meglehetősen kiszámítható: a gyenge rajt után hatot nyertek zsinórban, majd négyet remiztek. Jó hír a drukkereknek, hogy nincs sérült a keretben.
Az Örebrö 11 egységgel a 14., osztályozós helyen áll, a legrosszabb csatársor az övé, és idegenben felettébb tisztelettudó (0-2-4). A bajnoki szünet nem jött jókor Yasinéknak, hiszen öt mérkőzésen maradtak veretlenek, igaz, négy alkalommal otthon futballozhattak a fiúk. A keretnél nincs eltiltott és sérült sem.
A Djurgarden az idén eddig kellemes meglepetéssel szolgál, és ma tovább növelheti pontjainak a számát. Mondjuk hárommal… Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik