Hírek

Svéd egyes, izlandi kettes

A gyér kínálat ellenére azért találtunk egy-két csemegét...

Jönköping-Degefors 1!

Tovább növeli előnyét a listavezető a mezőnnyel szemben!
A 15. meccsét játssza mindkét együttes a svéd másodosztályban. A hazaiak vezetik a bajnokságot, 35 egységük van, hazai környezetben pedig brutálisak: 7-1-0-ás mérlegükhöz 19-7-es gólkülönbség társul. A zöldek remek passzban vannak, két sikert arattak a legutóbbi fordulókban. A keret nem lesz teljes, egy csatár sérüléssel bajlódott, egy bekk pedig besárgult.
A Degefors 24 pontjával élcsapat, ha ma nyer, ott lehet a dobogón. Most a 6., és e jó pozíció elsősorban hazai teljesítményének köszönhető, vendégségben szeszélyesebb (3-1-3). És noha két hazai sikerből érkeznek a mai rangadóra, előtt idegenben nem sok babér termett a számukra. A piros-fehéreknél nincs friss sérült.
A Jönköping pazar idényt fut, és a Stadsparksvallenben különben is rájár a rúd a Deegeforsra: az előző két kiírásban nem úszták meg a vendégek négy gól alatt. Ma is a hazaiaknak szavazunk bizalmat, tippünk tehát: 1-es!

Keflavik-Stjarnan 2!

A bajnok eddig messze elmarad tavalyi teljesítményétől. Ma viszont megkezdi a felzárkózást az élmezőnyhöz.
A Keflavik az előző kiírásban a középmezőnyben végzett, most viszont rendesen beragadt a rajtnál, most az utolsó. Kilenc mérkőzésen mindössze négy pontig jutott, igaz, legalább mindegyiket otthon gyűjtötte be (1-1-3). Formáról nem is igazén lehet beszélni az esetében, a múlt héten különösen fájó vereséget szenvedett egyik közvetlen riválisánál (IA Akranes, 4-2).
A Stjarnan tavaly veretlenül lett bajnok, most viszont csak a középmezőnyben állomásozik. Kilenc fellépésen 12 pontot szerzett, így jelenleg a 7. Otthon meg van átkozva (0-2-2), idegenben viszont ütős (3-1-1). Az elfogadható rajtot pocsék folytatás követte, legutóbbi négy meccse közül hármat is elveszített. Most lesz egy eltiltottja is, aki a múlt héten pirosat kapott.
Egyik gárda sem brillírozik mostanában, viszont a Stjarnan azért erősebb kerettel rendelkezik, és idegenben bárkire veszélyes. Ma végre belelendül a bajnok, és értékes három ponttal távozik a sereghajtó otthonából. Tippünk így 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!