Hírek

Norvég egyesek!

Egy első ligás és egy másodosztályú meccsre fogadunk ma!

Tromsö-Haugesund 1!

A kiesési rangadó után a házigazda örülhet majd!
Lassan a féltávhoz érkeznek a csapatok a norvég élvonalban. 13 fordulót követően a Tromsö 9 egységével a 14., osztályozós pozícióban állomásozik. A gárda otthon, az Alfheimben 1-2-3-as sort produkált, mellett szól viszont, hogy legutóbbi hazai fellépésén érte el egyetlen sikerét, ráadásul a bajnokot verték Ondrasekék (Molde, 2-0). A forma mindenképpen biztató, állítjuk ezt annak ellenére, hogy a múlt héten a Stromsgodsetnél pont nélkül maradtak a piros-fehérek (2-1). Steinar Nilsen vezetőedző alakulata komplett lesz, csak perememberek hiányoznak majd, többek között egy középpályás és egy kapus.
A Haugesund tavaly a középmezőny hátsó felében végzett, és az idén is hasonló helyzetben tanyázik. 13 pontjával a 13., idegenben 1-2-3-as felejthető mutatóval. Az elmúlt három bajnokiján mindössze egy pontot húztak be a kék-fehérek, az összképet rontja, hogy közvetlen riválisaival találkozott ebben a periódusban. A keretben egy középpályás több hónapja sérült, rajta kívül más hiányzó nincsen.
A Tromsö – olybá tűnik – elkapta a fonalat. Otthon muszáj nyernie, ha feljebb akar kúszni a tabellán. A Haugesund nincs jó passzban, és szerintünk ma sem térnek magukhoz a vendégek. Bizalmat szavazunk a vendéglátóknak, tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Sandnes Ulf-Strömmen 1!

A feljutásra gyúró házigazda alig ha botlik meg a kiscsapat ellen.
A Sandnes tavaly esett ki az élvonalból, a klubnál pedig az azonnali visszajutást tűzték ki célul. A gárda eddig ennek megfelelően is teljesít, 21 egységével a 2. helyen áll. A Songdal messze elhúzott tőle, viszont hátrafelé nagyon is kell figyelnie, mivel aktuális ellenfele hiába csak a 10., 18 pontja van. A tabella nagyon tömör, minden pontnak óriási jelentősége van. A Sandnes otthon masszív, 4-1-1-es mutatója önmagáért beszél, csak a listavezetőtől kapott ki. A formája is rendben van, két győzelemmel a háta mögött érkezik a találkozóra. Egy gólerős középpályása eltiltott lesz.
A Strömmen helyzete csalóka, ugyanis egy győzelemmel az élmezőnyben találhatja magát. 18 pontjából csak 5-öt szedett össze vendégként (1-2-3), a túrákon kevés gólt rúg, igaz, keveset is kap (4-6). A legutóbbi két bajnokit elrontotta, ikszelt majd kikapott, a hétközi kupafordulóban pedig csúnyán kikapott a Stabaek vendégeként (5-1). Egy eltiltott visszatérhet a középpályára.
A pillanatnyi forma és a hazai pálya egyértelműen a Sandnes mellett szól. E két tényező pedig elegendő lesz ahhoz, hogy a vendéglátók begyűjtsék a három pontot. Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik