Hírek

Ír és finn kettes!

Derry-Cork City -2.5! 2!

A bajnoki címre hajtó vendégek kifoszthatják a szürke középcsapatot. Kevés találatot várunk…
A Derry mindössze a 9. helyen áll, 15 pontja van, az osztályozós Braynél csak négy egységgel van több neki. Otthon sem meggyőző, hazai sora 1-3-4. A támadójátéka, már ha egyáltalán lehet annak nevezni, igen gyatra, 17 fellépésen 12-szer voltak eredményesek a fiúk… A formája botrányos, április közepe óta nem ünnepelt győzelmet a társulat. Sikereit kizárólag kiscsapatok ellen aratta.
A Cork a 2. helyen áll 38 ponttal, a Dundalkot üldözi vadul, ugyanakkor a 3. Shamrockra is figyelnie kell. 17 mérkőzése közül csak egyet veszített el. Idegenben óvatos, 4-4-0 a statisztikája, gólkülönbsége pedig 9-4. A csapat jó passzban van, elmúlt hat meccséből ötöt behúzott. Egy eltiltottja lesz.
Az elmúlt randevúikon kivétel nélkül a Cork győzött, ezt várjuk ma is. No és kevés találatot! Háromig csak nem jutnak el a felek!

Ilves-HJK 2!

Bajba kerülhet az újonc a címvédővel szemben: a pontok a vendégekhez kerülnek!
Az Ilves a 11., osztályozós helyről várja a folytatást, 13 fellépésen csak 11 egységig jutott – ez bizony édeskevés. Vendégségben egy siker mellett hétszer megégett, mindössze a Vaasánál győzött, de még május elején. A formája meglehetősen szeszélyes, otthon kétszer nyert, idegenben viszont kudarcok érték sorozatban. A csapatból egy alapembernek számító középpályás lesérült, ő nem lesz ott a mai ütközetben.
A bajnok a kezdeti döcögés után más sebességi fokozatba váltott, legutóbbi négy mérkőzésén 10 pontot húzott be, így most már 35 egységnél jár. A 2. Rops a játéknap előtt 28-at szedett össze, de két meccsel kevesebbet játszott. Idegenben azért annyira nem meggyőzőek Savage-ék (2-3-1), viszont most remek passzban vannak a kék-fehérek, ráadásul sérültjük sincsen.
A Sonera Stadionban a HJK legyőzte az Ilvest – és ma megteszi idegenben is. A bajnok fontos egységekkel gyarapodik, tippünk tehát: 2-es!

Olvasói sztorik