Hírek

Norvég kupakaland

Mjondalen-Hödd 1!

A norvég kupa nyolcaddöntőjében a házigazda továbbjutását várjuk!
Egyelőre jól állja a sarat a legjobbak között a Mjondalen. Az újonc a középmezőnyben tanyázik – köszönhetően elsősorban masszív hazai mérlegének (3-2-2). A gárda védelme nem az igazi, 13 mérkőzésen 28-szor kapitulált, ezen mindenképpen javítaniuk kellene. A formája nem rossz, a bajnoki szünet után közvetlen riválisától hozott el úgy pontot, hogy csaknem fél órát emberhátrányban játszott. Az együttes eddig mindkét kupameccsét idegenben játszotta, egy kiscsapat ellen tizenegyesekkel, a Nottoden vendégeként viszont fölényes magabiztossággal (1-4) lépett tovább.
A Hödd a második vonalban harcol, és ezt nem is teszi rosszul, ugyanis az előkelő 3. helyen állomásozik, amely play offot ér a végelszámolásnál. A kép azonban csalóka, ugyanis a 2. és a 10. helyezett között mindössze 3 pont a differencia! A kék-fehérek 3-1-2-es vendégmérleggel rendelkeznek, ugyanakkor a formájuk nem az igazi: három bajnoki vereséggel a hátuk mögött érkeznek a találkozóra. A kupában viszont verték közben az Aalesundot, tehát egy első ligás áldozatot már ejtettek.
A vendégek nincsenek jó passzban, a Mjondalen otthon masszív. Ez pedig ebben a kupacsatában hazai sikert érhet, mi erre fogadunk. Tippünk tehát: 1-es!

Molde-Kvik Halden (0-3) 1!

A norvég bajnok legalább néggyel veri a harmadik ligás együttest!
A Molde eddig csalódást keltően szerepel a bajnokságban, a címvédő mindössze a 5. helyen áll, és immár 11 egység a hátránya a Rosenborggal szemben féltávhoz közeledve. És a gárda formája sem éppen lenyűgöző: a válogatott szünet előtt kikapott, majd a minap otthon nem bírt a Valarengával. Ami extrán elkeserítő, hogy e két találkozón nem sikerült gólt szerezniük Hollandéknak. Tor Ole Skullerud vezetőedző alakulatának eddig nem volt nehéz dolga a kupában, ugyanis két kiscsapattal ütközött, és mindkettőt magabiztosan győzte le.
A Kvik Halden a harmadosztályban szerepel, ott a 4. helyen áll a 2. divízióban. Saját közönsége előtt hibátlan, idegenben viszont felettébb sebezhető, mutatója 1-2-2. A formáját alapvetően határozza meg, hogy hol szerepel – legutóbb túrázott, és ki is kapott. A kupában eddig nem kellett kimozdulnia saját stadionjából, a Fredrikstadot és a Strömsgodsetet is büntetőkkel ejtette ki.
A Moldénak most már meggyőző teljesítményt kellene nyújtania, erre pedig remek alkalom lehet a kupamérkőzés. A házigazda ma kiengesztelheti szurkolótáborát, és simán lerendezheti harmadosztályú ellenfelét. Tippünk tehát: (0-3) 1!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik