Hírek

Hazai finn esélyek

Az Inter és a Rops ma behúzhatja a három pontot...

Inter Turku-HIFK 1!

Rossz sorozatot szakítottak meg a turkuiak, és ma szerintünk folytatják a pontok gyűjtögetését…
A finn élvonalban az 5. fogadja a 8. helyezettet – középcsapatok csatáznak, mégis alapvetően más-más célért küzdenek az együttesek. Az Inter 13 meccsen 19 egységig jutott, és a dobogóra vágyik. Ettől nem is áll messze, és ha csak a Veritas Stadium-ban lejátszott meccseit vennénk figyelembe, ott lennének a kék-feketék az élmezőnyben. Hazai pályán 4-2-0-ás, erőteljes sorral büszkélkedhet, egy ötmeccses nyeretlen szériát a minap zárt le a KTP fölényes legyőzésével (3-0). A keretben lesz hiányzó, egy négygólos csatár lesérült. A francia Gnabouyou viszont bevethető, a légiós házi gólkirály mellett a jó formát mutató Ojala lesz a másik támadó.
A HIFK újonc a ligában, célja a bennmaradás kivívása. Eddig ennek megfelelően is teljesít a társulat, 15 pontjával a középmezőny tagja. Sokat ikszel (3-6-3), idegenben viszont harmatos (1-2-3). A formája gyenge, legutóbbi négy bajnokiján nem győzött, három iksz mellett elbukta a Lahtinál tett látogatását. Egy alapembernek számító bekk sérült, kihagyja a mai csatát.
Az idén a HIFK otthon már legyőzte az Intert, most viszont szerintünk a turkuiak visszavágnak a fővárosiaknak. A pontok a kék-feketéknél maradnak, tippünk tehát: 1-es!

Rops-Ilves 1!

Az idény meglepetéscsapata a kiesés ellen küzdő újoncot fogadja: ebből hazai siker lesz…
A Ronabiemi-i együttes teljesen megtáltosodott az idei szezonra. A korábban rendszeresen ingázó együttes most az előkelő második helyről várhatja a folytatást, 13 fellépésén 25 pontig jutott. Otthon 4-0-2 a mérlege, legutóbbi 10 mérkőzéséből mindössze egyet veszített el, és ebben a periódusban 8-1-1-es mutatót produkált. Juha Malinen vezetőedző egy bekkre nem számíthat eltiltás miatt.
Az Ilves újonc az élvonalban, 12 ütközetben 11 pontot gyűjtve a 10. – nincs tehát biztonságban a gárda. A pirosak idegenben gyengék, 1-0-6-os statisztikát hoztak össze, csak a sereghajtónál nyert. A brigád szeszélyesen teljesít mostanság, otthon ugyanis hozza a pontokat, idegenben viszont továbbra is kikap. Legutóbb a Jaronál szaladt bele a késbe, simán 3-0-ra kapitulált. A keretben friss sérült nincsen.
Az idén fordított felállásban a Rops idegenben is nyerni tudott, ma pedig otthon húzza be a három pontot. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Olvasói sztorik