Hírek

Dél-amerikai történetek

Az uruk és az argentinok ma esélyesként lépnek pályára...

Uruguay-Paraguay 1!

Nincsenek könnyű helyzetben az uruk, a tuti továbbjutáshoz nyerniük kell a mai találkozón: nyernek is Cavaniék!
A B-csoportban két forduló után Paraguay és Argentína 4-4 ponttal áll az első két helyen, aztán jön Oscar Tabarez legénysége 3 egységgel, Jamaika viszont eddig csak kikapott.
A nyitó fordulóban Godinék legyőzték a szigetország válogatottját, aztán a gauchoktól kikaptak. Rolanék akkor jutnak biztosan tovább, ha ma nyernek, mert akkor megszerzik – legalább – a második helyet. A korábbi éveben megszokott látványos támadójáték egyelőre akadozik, Suarez hiányát azért alaposan megérzik a halványkék-feketék.
Paraguay bravúros iksszel kezdett, a pont értékét növeli, hogy kétgólos hátrányból álltak fel Valdezék az argentinok ellenében. Aztán jött a Jamaika elleni találkozó, és ha nem is brillíroztak Ramon Diaz fiai, azért hozták a kötelezőt, és behúzták a három pontot (1-0). Santa Cruzéknak egy döntetlen már negyeddöntőt jelentene, sőt, akár még akkor is továbbjuthatnak a piros-fehér csíkosak, ha kikapnak.
Uruguay győzelmi kényszerben lép pályára, és ma szerintünk nem is hibáznak Rodriguezék. Nyernek az uruk, és kéz a kézben továbbjutnak Paraguay-jal! Tippünk tehát: 1-es!

Argentína-Jamaika (0-1) 1!

Legalább kettővel győznek Messiék a csoport zárómérkőzésén.

Gerardo Martino bombaerős kerettel utazott a tornára, ám az első mérkőzésen még sem sikerült nyerniük Masceranóéknak: kétgólos előnyt herdáltak el Agüeróék, így be kellett érniük egy iksszel Paraguay ellen. A folytatás jobbra sikeredett, és 1-0-ra verték Di Mariáék Uruguay nemzeti válogatottját. A továbbjutás megvan, ám azért mindenképpen a csoportelsőség az argentinok célja – ehhez pedig győzniük kell.
A reggie-válogatott eddig nem váltotta meg a világot, kétszer kaptak ki, igaz, egyik ellenfelük sem kalapálta el őket nagyon: Paraguay és Uruguay is egyaránt 1-0-ra vert a zöld-sárgákat. Ma vár azonban a szigetlakókra a legnehezebb feladat, ugyanis a csoport legerősebb alakulatával találkoznak. Winfried Schafer szövetségi kapitány válogatottjában szerintünk nincs sokkal több, azaz a négyes utolsó helyén zárnak majd Mc. Anuffék.
Az argentinok eddig igencsak visszafogott teljesítményt nyújtottak, ám ma kinyílhat a gólzsák. Az az érzésünk, hogy legalább kettővel nyernek ma Messiék. Tippünk tehát hendis H!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik