Hírek

Dél-Amerikából Észak-Európába!

Argentína-Uruguay Mindkét csapat betalál: IGEN!

A B-csoport rangadóján szerintünk könnyen jöhet a gólváltás…
A B-jelű négyen nyitó fordulójában az argentinok Paraguay-jal találkoztak, és Messiék hiába vezettek már 2-0-ra, a vége 2-2 lett. A másik mérkőzésen az uruk Jamaikával találkoztak, és a Cavaniék 1-0-ra legyőzték a közép-amerikaiakat.
Gerardo Martino szövetségi kapitány válogatottja az egyik esélyeként érkezett a chilei tornára. A keret brutálisan erős, sokat elmond a merítési lehetőségről, hogy Tevez, a Juve gólzsákja csak csereként tudott szóhoz jutni az első ütközetben. Pastoréék támadójátékával nem is volt különösebb probléma, viszont a védelem nem állt a helyzet magaslatán…
AZ uruk Tabarez mesterrel a padon masszív együttessel érkeztek a tornára. A továbbjutás nem lehetett kérdés, hiszen a négyesből az első két alakulat élből továbbjut, emellett a három harmadik helyezett közül csak a legrosszabb búcsúzik a folytatástól. Rodriguezék az első játéknapon kissé megszenvedtek Jamaikával, a szigetországiak egészen jól tartották magukat, ám a második félidőben a csíkosak bevitték az első, s mint kiderült, utolsó találatukat. Godinék hozták a kötelezőt, így nyugodtan várhatják a folytatást.
Mindkét együttesnek a támadójáték az erőssége, ennek megfelelően szerintünk ma sem kell csalódnunk a csatárokban. A gólváltás szimpatikus opció, 1,87-es szorzóért pedig kifejezetten értékesnek tűnik. Mi erre fogadunk!

HIFK-Rops -2,5!

Az otthon erős újonc a szezon meglepetéscsapatával találkozik: óvatos játékot és ennek megfelelően kevés találatot várunk…
A HIFK eddig a várakozásoknak megfelelően szerepel, az újonc a középmezőnyben tanyázik, 14 egység áll a neve mellett, hazai mérlege 2-3-0, gólkülönbsége 7-5 saját közönsége előtt. A pirosak formája lehetne jobb is, két hazai iksz között megégtek Lahtiban. Pánikra azonban semmi ok, egyelőre jól állja a sarat a gárda a legmagasabb osztályban is. A keret majdnem teljes lesz, egy fontos bekk letöltötte eltiltását, így ma megint ott lehet a kezdőben.
A Rops üde színfoltja az idei kiírásnak, a máskor a bennmaradásért küzdő északi brigád jelenleg az előkelő 2. helyről várhatja a folytatást. 24 pontjának a felét hozta a túrákról, és érdekesség, hogy még nem remizett: 8 siker mellett négyszer kapott ki a társulat. Mostanság nagyon megy Makitaloéknak: az első három fordulóban kikaptak a kék-fehérek, azóta viszont 9 mérkőzésből nyolc győzelmet arattak a fiúk! Juha Malinen jól összerakta az együttest, amely a legutóbbi három bajnokin nem kapott gólt…
Jó kis meccsre van kilátás a fővárosi Brahen kentta-ban. Szerintünk iksz környéke lesz a vége, ám most a kevés találatban inkább látunk fantáziát. Háromig nem jutnak el a felek! Tippünk tehát: -2.5!