Hírek

Sárga sikerek

Észak-Írország-Románia 2(x)!

A csoportunk rangadóját a sárga-kékek nyerhetik meg…
Öt fordulót követően így áll az F-csoport: 1. Románia 13, 2. Észak-Írország 12, 3. Magyarország 8, 4. Finnország 4, 5. Feröer-szigetek 3, 6. Görögország 2.

Michael O’Neill dolgos munkáscsapatot rakott össze az észak-íreknél. A zöldek négy siker mellett csak egyszer kaptak ki, épp aktuális ellenfelük otthonában. Wardékra még három hazai ütközet vár, tehát sorsuk a saját kezükben van.
Anghel Iordanescu vezetésével jobban megy a románoknak, a mieinkkel remiztek, ezen kívül mindenkit vertek a hatosban. Idegenben még nem veszítettek pontot, a finneknél és a görögöknél is kapott gól nélkül győztek. Egyébként is jól zár keleti szomszédunk hátsó alakzata: akcióból még nem találtak be nekik, Dzsudzsák 25 méteres szabadrúgása talált utat eddig egyedül a hálójukba.
AZ észak-írek szerintünk túlteljesítenek, a románokat erősebbnek érezzük. Nem várunk gólözönt, kevés találatot hozó kilencven percen a románok ponttal, pontokkal gazdagodnak.

Las Palmas-Valladolid 1!

Az osztályozó döntőjébe a szigetlakókat várjuk!
Semmi nem dőlt el az első mérkőzésen a José Zorrillában: 1-1-re végeztek a felek. Az előjelek azonban a kanárik mellett szólnak…
Paco Herrera fiai a 4. helyen zárták a másodosztály küzdelemsorozatát, 15-4-2-es hazai mutatójuk a legjobb volt a mezőnyben. A végelszámolásnál 78 egység állt a nevük mellett, az utolsó öt bajnokijukat kivétel nélkül megnyerték Momoék. A keretben nem lesz fontos hiányzó, a nagy öreg, Valeron vezetésével fogadja a Valladolidot a kanárik serege.
A lila-fehérek az 5. helyen zárták a bajnokságot, 9-4-8-as vendég mérlege azért sebezhetőségre vall. A gárda nem zárta jól az alapszakaszt, három fellépése közül kettőt elbukott, és nem élcsapatokkal szemben. Az első mérkőzésen nem született döntés, viszont Rubi mester jó néhány alapemberét elveszítette. Egy kezdő bekk és egy kezdő középpályás pirosat kapott, a 16 találatnál járó házi gólkirály pedig sérgás eltiltását tölti majd. Azért így nehéz lesz a Gran Canara-i túra…
Túl sok lesz a hiányzó a vendégeknél, ráadásul a kanárik otthon kíméletlenek. Szerintünk a szigetlakók jutnak be a döntőbe! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik