Hírek

Bosznia és Dundalk!

Egy hazai és egy vendég győzelmet várunk...

Bosznia-Hercegovina-Izrael 1!

A házigazda győzelmi kényszerben lép pályára. Az új szövetségi kapitánnyal szerintünk nyernek Dzekoék!
A B-jelú hatosban jelenleg ez a helyzet. 1. Belgium 11, 2. Wales 11, 3. Izrael 9, 4. Ciprus 6, 5. Bosznia 5, 6. Andorra 0.
Nagyon elrontotta a selejtező elejét a bosnyák gárda. A B-csoportban vitézkedő alakulat az első négy fellépésén képtelen volt nyerni, kikapott odahaza a ciprusiaktól, és méretes zakóba szaladtak bele Izraelben is. Emellett két remi jött össze, Walesben, illetve otthon a belgákkal. Ezt követően jött az andorrai kirándulás, amelyet behúztak Besicsék. A gyenge szereplésnek volt is következménye, Safet Sušić helyére Mehmed Baždarević érkezett, és az új szövetségi kapitánnyal egyelőre veretlenek a balkániak. A miniállam ellen aratott sikert egy Ausztria elleni barátságos iksz követte.
Az izraeliek három győzelemmel kezdtek, utána viszont jött a feketeleves: kétszer is megégtek hazai pályán, ráadásul gólképtelenek maradtak a száznyolcvan perc során. Előbb Wales fűzte be az oktatófilmet, majd a belgák is nyerni tudtak Hemedéknél. Eli Guttman szövetségi kapitány nincs könnyű helyzetben, hiszen ugyan két nyerhető hazai meccse ugyan van még Zahaviéknak, de három kőkemény túra még vár rájuk – ebből az első a mai lesz…
A haifai 3-0-ért mindenképpen bosszút akarnak állni Lulicék, és szerintünk hiába a győzelmi kényszer adta teher, nem hibáznak a bosnyákok. A pontok otthon maradnak. Tippünk tehát: 1-es!

Sligo Rovers-Dundalk 2!

A kisebb botlást követően a bajnok visszatalál a helyes útra!
A Sligo 12 egységgel a 10. helyről várja a folytatást. A társulat igazi döntetlenspecialista, 2 siker mellett hatszor ikszeltek és hétszer kaptak ki. Otthon 1-4-2-es sorukhoz 7-8-as gólkülönbség társul. A formájuk szeszélyes, a kupában továbbléptek, viszont a bajnokságban súlyos zakóba szaladtak bele a Shamrock vendégeként.
A Dundalk szállította a legutóbbi forduló meglepetését azzal, hogy otthon kapott ki a Bohemians-tól. 38 egységével vezeti még mindig a tabellát a címvédő, idegenben pedig továbbra is veretlen: 5-2-0-ás mérlegéhez 13-4-es gólkülönbség párosul. A fehér-feketéknél nem lesz egy eltiltott védő, aki a múlt héten kapott piros lapot.
A Sligo otthon masszív, viszont a Dundalk ellen ez kevés lesz. Az a határozott érzésünk, hogy a vendégek elhozzák mindhárom pontot a The Showgrounds-ról! Tippünk tehát: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik