Hírek

Déli és északi foci!

Vajon hol lesz góleső, és hol várható góliszony?

Zaragoza-Girona -2.5! Félidő: X!

Már csak egy hely kiadó a La Ligában: óvatos meccsen ma még nem dől el semmi a La Romaredában!
Az aragóniai együttes végül csak odaért a play offra. A fehér-kékek a 6. pozícióra futottak be 61 egységgel – egyet gyűjtve többet a nagy rivális Ponferradinánál. A gárda otthon 10-7-4-es, nem túl erős mérleggel rendelkezett, a szezon hajráját pedig alaposan elrontották Ranko Popovic fiai: utolsó 5 bajnokijuk közül mindössze egyet húztak be Hadzicék. A keretből a 40. játéknapon kidőlt a gólzsák Borja, a 23 találatot jegyző támadó megsérült. Jó hír, hogy egy alapembernek számító bekk visszatérhet a kezdőbe.
A Girona csak magát okolhatja, hogy már nem ünnepel… Az utolsó fordulóban nem kellett volna mást tennie az alakulatnak, mint legyőznie odahaza a gyengécske Lugot – ám ez nem sikerült, a 91. minutumban egalizáltak a vendégek. Pablo Machin társulatát így beelőzte e Sporting Gijon, a Girona pedig túlórázhat. A piros-fehérek 13-3-5-ös idegenbeli statisztikájuk jobb volt valamelyest, mint a hazai (11-7-3), és a formájukra sem lehetett panasz, hiszen április közepe óta nem kaptak ki – bár ugye a végén nagyon kellett volna a siker… A brigádban nem lesz egy alapember a középpályáról, Miguel Angel begyűjtötte 5. sárgáját.
A bajnokságban Aragóniában a Zaragoza nyert 2-1-re, a Girona pályáján 1-1-re végeztek a felek. Ma nem várunk sok találatot – óvatos futballal számolunk. Könnyen lehet iksz a vége, és a félidő is. Kevés gólos remiben gondolkodunk!

Selfoss-Fram +2.5!

Izlandi másodosztály… Tudjuk-tudjuk, de muszáj fogadni. A halfeldolgozóknál általában azért jönnek a gólok – ma is ebben reménykedünk…
Egyik alakulat sem képzártatja el drukkereit az idei kiírásban. A Selfoss a 8. 5 ponttal, míg a Fram a 9. 4 egységgel. Utóbbi együttes tavaly még az élvonalban szerepelt… A házigazda a Selfossvöllur-ban 1-1-1-es eredménysort tud felmutatni, a formája nem éppen biztató: egy győzelmet két zakó követett, majd jött két iksz. Az összesített gólkülönbsége 5-5, legutóbb játszotta eddig egyetlen over-meccsét.
A Fram az első négy fellépésén nyeretlen maradt, sőt, mindössze egy pont sikeredett, ám a legutóbbi játéknapon fölényesen verték a sereghajtó Grottát. Idegenben nem vitézkednek (0-1-2), viszont felvállalják a nyílt futballt: a túrákon 7-szer voltak eredményesek, igaz, kilenc alkalommal kapituláltak.
A két birgád rendre eseménydús kilencven perceket játszott egymással az elmúlt esztendőkben. Ma sem lesz másként, három találatot összehoznak a felek! Tippünk tehát: +2,5!

Olvasói sztorik