Hírek

Osztályozó és barátságos!

Ma irány Olaszország és Finnország!

Bologna-Pescara Mindkét csapat betalál: IGEN!

Ma eldől, hogy melyik lesz a 20. alakulat a jövő évi Serie A kiírásában. Parázs visszavágóra van kilátás a Renato Dall’Ara-ban – gólváltással…
Mindkét együttes eseménydús időszakon van túl. A Bologna egy éve esett ki az élvonalból, cél az azonnali visszajutás volt. Eleinte nem is adódtak különösebb problémák, de tavaszra megfáradtak a piros-kékek, és a menedzsment az edzőváltás mellett döntött. A hajrára a rutinos Delio Rossi érkezett a padra. A szakvezető kicsit fel is rázta Laribiéket, amely végül az alapszakasz 4. helyhez volt elegendő. Otthon 9-3-3-as mérleggel rendelkeztek Matuzalemék, feltűnően kevés gólt kaptak, igaz, nem is rúgtak sokat Maiettáék (23-12). A play offban az Avellino várt a gárdára: a megnyugtató idegenbeli sikert viszont rémálomszerű hazai folytatás követte: 3-2-re nyertek a zöldek Bologbnában, de a kiírásnak megfelelően a bajnokságot jobb pozícióban záró együttes léphetett tovább… Megkönnyebbülhettek Sansonéék. A delfinek elleni első mérkőzésen visszafogott támadójátékot láthatott a publikum, a kék-fehérek birtokolták többet a labdát, de lehetőségei jobbára a rossoblunak voltak. Gól nem esett, így Oikonomou-ék várhatják kedvezőbb helyzetből a folytatást.
A keretben egy rutinos bekk sérült, egy másik belső hátvéd viszont már az odavágón visszatérhetett eltiltásából.
A Pescara nagy sorozatban van: az alapszakaszt – botladozva -a 7. helyen zárták a kék-fehérek, Oddo mesterrel a padon sikerült nyerniük az utolsó játéknapon. Aztán jött a play off első köre, és a delfinek idegenben verték a Perugiát. Jött a Vicenza, és Bjarnasonék a bordóknak is megálljt parancsoltak. A korábbi válogatott bekk jól nyúlt a csapathoz, viszont a korábban remeklő támadósor épp a Bologna ellen maradt impotens. Idegenben 8-5-8-as sort hoztak össze a bajnokságban Melchiorriék, vendégségben 39-szer voltak eredményesek, ezzel az övék volt a legbátrabb támadószekció idegenben. A védelemből lesznek hiányzók sérülés és betegség miatt, de ők nem alapemberek. Nagy érvágás Bjarnason kiesése, az izlandi támadó a válogatottal készül.
A várható kezdőcsapatok – köszönet az információkért a Serie B magyar facebook oldalának: BOLOGNA (4-3-1-2) Da Costa, Ceccarelli, Oikonomou, Maietta, Morleo, Casarini, Matuzalem, Buchel, Laribi, Acquafresca, Sansone.
PESCARA (4-3-1-2) Fiorillo, Zampano, Fornasier, Salamon, Rossi, Torreira, Memushaj, Politano, Brugman, Caprari, Melchiorri.

Az első találkozó 0-0-ra végződött, az iksz a Bolognának jó, hiszen előbbre végzett a tabellán. A Pescara számára a feladat adott: gólt, gólokat kell lőni, ami azért általában megy a delfineknek. Viszont a házigazda sem rendelkezhet be a gólnélküli ikszre, hiszen az életveszélyes lenne. Ma – mint általában a visszavágókón – bátrabb játékot várunk az együttesektől. A gólváltás hízelgő opciónak tűnik, 1,91-ért mindenképpen megér egy próbát.

Finnország-Észtország 1!

A házigazda – mások mellett – a mieinkkel küzdenek egy csoportban az Eb-részvételért, ám a kék-fehérek számára egyelőre távoli e cél. A társulat csak a 4., otthon még nyeretlen (0-1-1), az iksz a görögök ellen jött össze, a románok elverték. A 2015-ös év nem indult rosszul Eremenkóék számára, verték idegenben a svédeket, viszont utána csak ikszeltek Jemennel, márciusban a “vizsgamunkát” elrontották: pont nélkül maradtak Észak-Írországban. Az észtek az E-jelű hatosban szenvednek, csak San Marinot előzik meg. A szlovénokat az első játéknapon legyűrték Purje-ék, azóta viszont nagyon nem megy a kék-fehér-feketéknek. A keret gyenge, realitás jelenlegi 5. helyük. A finneket érezzük erősebbnek, ráadásul Pukkiék futballozhatnak hazai környezetben. Kevés gólos mérkőzésen győz a vendéglátó!

Olvasói sztorik