Hírek

Válogatott és bajnoki!

Egy barátságos és egy bajnoki mérkőzés a mai kínálatban!

Dánia-Montenegró 1!

Az Európa-bajnokságra készülő válogatottak közül a hazaiak vannak kedvezőbb helyzetben: az északiak Portugália mögött a 2. helyen állnak az I jelű ötösfogatban – nagy harcban állva e pozícióért Albániával. A piros-fehérek a szerbeket fogadják a napokban, és ha nyernek, úgy tapadnak Ronaldóékra. A montenegrói nemzeti csapat a G-csoportban csak a 4., Ausztria, Svédország és Oroszország is beelőzi a balkáni nemzeti válogatottat. Joveticékre egy svéd kirándulás vár, amely nem ígérkezik egyszerűnek – Vucinicék Ausztriában kikaptak, Lichtensteinben is csak döntetleneztek, és még gólképtelenek. A dánok erősebbek, és otthonukban nyernek. Tippünk tehát: 1-es!

Shamrock Rovers-Derry City 1!

Több mint kétszer annyi pontot gyűjtött a házigazda aktuális ellenfelénél – ma tovább nő a különbség a két együttes között…
A Shamrock – egyedüliként a mezőnyben – veretlen még, nyolc siker mellett hétszer remiztek Drennanék. A Tallaght Stadium-ban erősek, 5-ször nyertek és háromszor osztozkodtak meg a pontokon, 15 rúgott gólra csak 5-öt kaptak. Az utolsó három hazai fellépésükön nem hibáztak, a minap a gyengécske Sligót 5-1-re végezték ki. A kupából kiestek a St. Patricks vendégeként. A keretben egy bekk és egy középpályás sérült, de nélkülük is száguld a társulat.
Az egykoron lényegesen szebb napokat megélt Derry egyelőre csak az alsóház tagja, 14 egység áll a neve mellett, az osztályozós Bray 11-nél jár. A csapat idegenben masszívabb, 2-2-3-as az eredménysora, a formájuk viszont gyenge: április közepe óta nem tudnak nyerni. Az FA Kupában érte őket egy kis siker, egy alacsonyabb osztályú alakulattal szemben továbbléptek magabiztosan (0-3. A keretben lesz egy visszatérő védő, aki letöltötte eltiltását.
A házigazda lendületben van, a Derry nem lesz képes megállítani. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik