Hírek

Észak felé vesszük az irányt!

Egy svéd és egy norvég bajnoki a mai étlapunkon...

Valarenga-Rosenborg Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Igencsak termékeny csapatok feszülnek ma egymásnak a norvég élvonal 12. fordulójának rangadóján: szerintünk garantált a gólváltás!
A Valarenga eddig nagyszerűen szerepel, az előkelő 3. helyről várhatta a játéknapot, 11 csatában szerzett 23 egységével. Az Ullevaal-ban 3-0-2 a statisztikája, idegenben viszont még veretlen a piros-kék sereg (4-2-0). A támadósorra sem lehet panasz, immár 27 gólt jegyeznek, viszont a 18 kapituláció sem tűnik kevésnek. Kjetil Rekdal társulata pazar formában fogadja a listavezetőt: legutóbbi négy bajnokiját kivétel nélkül behúzta, és valósággal szórja a gólokat. A védelem összeállításakor lesz némi problémája a szakvezetésnek, mivel egy bekk eltiltott, egy pedig sérült.
A Rosenborg 26 pontos, előnye nagyobb is lehetne a riválisokkal szemben, ha a legutóbb nem csak remiznek a fehér-feketék otthon az újonc Tromsö ellenében (1-1). A trondheimi együttes produktumára azonban nem lehet panasz, 8-2-1-es mérlegük lenyűgöző, gólkülönbségük pedig 35-12! Idegenben négyszer győztek, és csak a Mjondalennél kaptak ki. A formájukra írhatnánk, hogy tökéletes, de az említett hazai iksz azért pelepiszkít az összképbe. Kare Ingebrigtsen számíthat immár egy középpályására, aki a múlt héten eltiltását töltötte, friss sérült pedig nincs a keretben.
A két együttes rendre eseménydús kilencven perceket produkált az elmúlt esztendőkben. Ma sem várunk meglepetést: az az érzésünk, hogy mindkét védelem kapitulál majd, és simán összejöhet három találat!

Hacken-AIK x2!

A nagyobb terveket szövögető vendégeknek most már illene villantani a túrákon is. Ma pontot, pontokat szerezhetnek…
Mindkét együttes a 13. bajnoki mérkőzésére készül. A házigazda a középmezőny tagja, a 8. 15 egységgel, viszonylag gyenge, 1-1-3-as otthoni sorral. Az elmúlt három játéknapon nem tudtak győzni Gustafssonék, két vereség után a sereghajtónál csak remizni tudtak. A keretben két középpályás sérült, velük nem kalkulálhat Peter Gerhardsson vezetőedző.
Az AIK 22 ponttal az 5. volt a forduló előtt, viszont a sárga-feketék mindössze csak 3 egységet hoztak a túrákról – 5 meccsen két zakó mellett három remi jött össze. A forma biztató, hiszen a Göteborg elleni kiütéses vereség óta nem kaptak ki Goitomék, a Djurgardennél döntetleneztek, majd két hazai sikert könyvelhettek el. A támadósorral nincs gond, viszont a védelem szellős – 24-17-es gólkülönbségükhöz 9/3-as over-under mérleg társul. A stockholmiaknál egy bekk sérült, ő fontos hiányzó.
Tavaly iksszel, tavalyelőtt vendégsikerrel végződött a kilencven perc. Ma is bizalmat szavazunk az AIK-nak, a vendégek szerintünk ponttal, pontokkal távoznak a Gamla Ullevi-ből.

Olvasói sztorik