Hírek

Egy kettes, egy egyes…

Ma Norvégia és Írország a célállomás...

Tromsö-Molde 2! +2,5!

Az újonc a bajnok ellen: az eddig botladozó címvédő ma nem hibázik!
A Tromsö egy év száműzetés után tért vissza az élvonalba, a klubnál a bennmaradást tűzték ki célul. E kitételnek egyelőre nem felelnek meg a piros-fehérek, ugyanis 11 fordulót követően 6 egységgel mindössze a 15., kieső helyen tanyáznak. A gárda hazai környezetben még nyeretlen, két remi mellett háromszor égett meg. Ami a formát illeti, sok-sok zakó után jött két döntetlen, legutóbb nagy meglepetésre Trondheimben, a Rosenborgnál mentettek pontot Ondrasekék. Steinar Nilsen vezetőedző újra számolhat egy eltiltását letöltő támadóval, egy kapusa sérült, és ugyancsak kihagyja a mai találkozót egy csereközéppályás.
A Molde eddig csak árnyéka önmagának. A bajnok botladozik, jelenleg is a 4. 20 ponttal – hat egységgel lépett el tőle a Rosenborg. Idegenben különösen sebezhetőek a kékek, 2-1-2-es mérlegük legalább is erről tanúskodik. A felemás idénykezdet után viszont mintha rendezték volna soraikat Elyounoussiék: két fölényes diadalt arattak a közelmúltban. Előbb a Mjondalennél győztek (0-3), majd a Sandefjordot ütötték ki (6-1). A csatársorban vannak hiányzók, de a keret bő.
A Moldénak bizalmat szavazunk, hiszen muszáj mindhárom pontot begyűjtenie a bajnoknak, ha tapadni akar az élmezőnyhöz. Nem ma tér magához az újonc – a tippünk ennek megfelelően 2-es!

Dundalk-Bohemians 1!

Az ír élvonal kirakatcsapata nem hibázik: a pontok otthon maradnak!
A Dundalk eddig bajnokhoz méltóan menetel: 14 mérkőzésen 38 pontot zsebelt be, természetesen veretlen még (12-2-0), és alig-alig kap gólt (33-5). Az Oriel Parkban még hibátlanok a fehér-feketék, mind a hét meccsüket megnyerték gólkülönbségük pedig 20-1. A kupákban is menetelnek, tehát nem érheti szó a ház elejét.
A dublini együttes a 4. helyen áll 25 ponttal, mindössze három egység a lemaradása a dobogó 3. fokán álló Shamrock mögött. Idegenben erősebbek, mint otthon (4-2-1), csak a Galway-nél kaptak ki. Viszont a botlás épp a legutóbbi túrájukon jött össze, majd néhány nappal később ugyanitt elvéreztek a Ligakupában is. Ezt követően jött egy kínos hazai iksz a gyengécske Bray ellen (0-0). A kupában azért nyertek egy alacsonyabb osztályú alakulat ellen, de mintha megtorpantak volna Griffinék.
Az ír szaksajtóban a bajnokság kezdete előtt arról lehetett olvasni, hogy a Dundalk kiemelkedik majd a mezőnyből. A bajnok eddig megfelel az elvárásoknak. És ma sem hibáznak, minden bizonnyal újabb három ponttal gazdagodnak. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik