Hírek

Irány Svédország!

A Kalmar a Hammarbyt, a Djurgarden a Norrköpinget látja vendégül...

Kalmar-Hammarby 1(x)!

Középcsapatok küzdenek a pontokért a Guldfageln Arénában: a hazaiakban látunk több fantáziát…
A 12. játéknapon a 10. fogadja a 11. helyezettet. A Kalmar 13 egységéből 10-et szerzett saját pályáján (3-1-2), a gyenge rajtot jobb folytatás követte, ám legutóbb ismét pont nélkül maradtak a pirosak (Norrköping 2-1). Legutóbbi hazai fellépésük remekre sikeredett: Antonssonék hátrányból fordítva verték a Malmőt. A csapatnál egy bekk és egy középpályás sérült az alapcsapatból, rajtuk kívül egy hátvéd és egy középpályás nem bevethető, de ők a szezon elejétől hiányoznak.
A Hammarby újonc az élvonalban, és a zöldek eddig jól állják a sarat, 12 pontjukból viszont csak kettőt túráztak össze, négyszer kikaptak. Nagyobb problémát jelent még ennél is, hogy Bakircioglu a pazar kezdést követően zuhanórepülésbe kezdtek: hat meccse nyeretlenek, négyszer kaptak ki zsinórban, majd kiesési rangadón otthon nem bírtak a Halmstaddal (2-2). ha folytatódik a rossz széria, könnyen a vonal alatt találhatja magát a társulat. Rossz hír, hogy egy fontos középpályás, Israelsson megsérült legutóbb.
Több mint egy évtizede szerzett pontot a Hammarby ebben a felállásban – és szerintünk ma sem sok babár terem majd a vendégeknek. Az újonc nem ma talál vissza a helyes útra. Tippünk: 1(x)!

Djurgarden-Norrköping +2,5!

A rangadón gólokban látunk fantáziát…
A 12. fordulót rendezik a svéd bajnokságban: mindkét főszereplő nagyszerű formában várja a mai ütközetet. A házigazda 21 pontjával az 5., otthon 3-1-1-es mérleget tud felmutatni. A formája kiegyensúlyozott, sőt, biztató! Nyolc játéknap óta veretlen, hat sikert két iksz követte, méghozzá rangadókon! Az AIK-kel otthon, a Göteborggal idegenben remizett. A sötétkékek egyben vannak rendesen, és bizony felvállalják a támadójátékot. Erre némiképp rácáfolt a göteborgi vendégszereplésük (0-0), ám összességében így is 7/4 az over-under mutatójuk. Per Olsson vezetőedző a komplett kerettel számolhat a találkozón.
A Norrköping tavaly még a kiesés ellen küzdött, most viszont a dobogón tanyázik! A kék-fehérek 23 egységnél járnak, vendégségben pedig 3-1-1-es erős mérleget hoztak eddig össze. Hét fellépés óta nem találtak legyőzőre, és ebben a periódusban 19 pontot húztak be. Kujovicék eddig minden idegenbeli ütközetükben eredményesek voltak. Az over/under mutatójuk 7/4. csakúgy, mint aktuális riválisuké. Az alapcsapat egyben van, minden csapatrészből csak perememberek hiányoznak.
Mindkét együttes bevállalós futballt játszik, így ma sem várunk óvatoskodást a felektől a Tele2 Arénában. AZ over opcióban van érték, mi arra fogadunk. Tippünk tehát: +2,5!

Olvasói sztorik