Hírek

Bajnokavatás a lengyeleknél?

Egy vendég, egy hazai tipp...

Gronik Zabrze-Lech Poznan 2!

Akár már ma bajnok lehet a poznani sereg: ehhez nyernie kell, a Legia Varsónak viszont pontokat kellene hullajtania Gdanskban. Szerintünk a Lech nem hibázik!
A lengyel élvonal rájátszásából már csak két forduló van hátra. A felső házban a házigazda a 7. helyen áll 26 ponttal, ha jól finiselne a társulat, előzhetne, de erre azért kicsi az esély. Otthon átlagos teljesítményt nyújtottak Zacharáék (6-7-4, 27-26), a formájuk viszont nem az igazi: a legutóbbi három bajnokin csak egy pont jött össze, a múlt héten a Jagielloniánál maradtak alul 3-2 arányban. Két bekk és egy középpályás neve szerepel a sérültlistán.
A Lech Poznan az élről várja a finist, a kék-fehérek 39 egységük van, eggyel több a rivális varsóiakénál. Maciej Skorza együttese idegenben hajlamos ikszelni (6-8-3), ugyanakkor jó passzban érkeznek a mai találkozóra: március közepe óta egy bajnokit buktak el, a legutóbbi három idegenbelit zsinórban behúzták Kádárék. A zárófordulóban a Wislát látják vendégül. A sorsuk tehát a saját kezükben van. A keretben Lovrencsics mellett egy kapus és egy támadó sérült.
Motivált lesz a Poznan, és ez ma három pontot érhet. A vendégek nyernek, és akár bajnokok is lehetnek ma este!

AIK-Falkenbergs (0-1) 1! 1! +2,5!

A stockholmi alakulat otthon életveszélyes – a kiscsapat is megtapasztalja ezt ma este…
A fővárosi alakulat harcban áll a dobogóért – nem is lenne különösebb gondja, ha csak a hazai produkciót kellene figyelembe venni. De azok a fránya kiruccanások… Míg a Friends Arénában 5-1-0 a vonatkozó statisztikájuk, addig idegenben 0-3-2-es a mérlegük. Az 5. helyen állnak 19 ponttal. Ám ma megint saját közönségük előtt szerepelhetnek a sárga-feketék…
Az együttes két rangadón kapott ki (Göteborg, Elfsborg), de a legutóbbi két fellépésén eredményes volt. Előbb a Djurgardennél remizett, majd simán verte a Helsingborgot (3-1). A társulatnál egy bekk sérült, a többiek viszont a szakmai stáb rendelkezésére állnak.
A Falkenbergs a bennmaradásért harcol majd minden bizonnyal, jelenleg a 12. 12 egységgel. Idegenben 1-1-3 a sora, egyetlen sikerét épp a legutóbbi túráján, a Hacken vendégeként aratta. Aztán jött egy hazai fellépés, és a Sundsvall elleni alsóházi rangadón nem sikerült győzniük a sárgáknak, a vendégek érzékes pontot vittek el (1-). Egy kezdő bekk két hete lesérült, még nem lehet ott a mai találkozón.
A tavalyi kiírásban az AIK magabiztosan nyert Stockholmban (3-0), és ma is hasonló eredményben gondolkodunk. A házigazda sikerét várjuk, és a győzelem akár kétgólos is lehet. Melléktippnek adható még a +2,5-ös opció.

Olvasói sztorik