Hírek

Kiélezett osztályozók, hazai esélyesek

Az olaszoknál és a németeknél is a lét a tét...

Bologna-Avellino 1!

Idegenben is nyerni tudott Delio Rossi együttese, most hazai környezetben léphet egy nagyot az élvonal felé.
A rutinos Delio Rossi kinevezése remek húzásnak tűnik Bolognában. A szezont jól kezdő, majd a hajrában megfáradó piros-kékeknek kellettek az új impulzusok, és a rutinos szakember fel is rázta a társulatot. A gárda végül a 4. pozícióban zárt, 9-9-3-as hazai mérleggel. Laribiék stabil védelemmel rendelkeznek, mindössze 35 gólt kaptak, ugyanakkor a támadósor nem brillírozott, hiszen csak 49-szer voltak eredményesek Caciáék. A keretbe visszatér egy bekk, egy rutinos hátvéd viszont továbbra sem áll a szakmai stáb rendelkezésére.
Az Avellino nagyszerűen indult a Serie B-ben, sokáig a dobogón tanyázott, ám a zöldek márciusra összezuhantak. Massimo Rastelli vezetőedző végül a 8. helyre hozta be a brigádot. A társaság az egész idény során gólínségben szenvedett (42-42). Idegenben 4-8-9-es mérlegük sebezhetőségre utal, az utolsó bajnoki fordulóban a már kiesett Brescia is verte Zitoékat. Aztán a play off első körében Speziába látogattak Trottáék, és hosszabbításban sikerült kivívni a továbbjutást (1-2). A Bologna elleni első mérkőzésen némiképpen tartalékosan állt fel a zöld sereg, és ennek vereség is lett a vége. Most lesznek visszatérők, de a Renato Dall’Ara-ban azért mindenképpen a Bologna az esélyesebb.
A Bologna kerete erősebb, és otthon nem hibáznak Matuzalemék. Noha egy iksz is elegendő lenne a házigazdának, erre nem alapozhatnak Delio Rossiék. Győznek Sansonéék, és várhatják majd a mindent eldöntő utolsó kört a rájátszásban!

1860 München-Holstein Kiel 1!

A “kismünchen” az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat bele ma este: szerintünk kivívják a bennmaradást a bajorok! AZ első meccsen nem esett gól Kielben…
A halványkékek 36 ponttal mindössze a 16. pozícióban zárták a Bundesliga II. küzdelemsorozatát, így a brigádra pórvizsga várt. Torsten Fröhling együttese nagyon gyenge szezont produkált, s noha április közepétől jött egy kis lendület, összességében nem sikerült elkerülni az osztályozót. Otthon 4-4-9-es sort produkáltak Okotie-ék, tehát az Allianz Aréna nem volt félelmetes erődítmény. Simonék az első mérkőzésen, Kielben 0-0-ra végeztek, tehát ma győzniük kell a másodosztályú tagság meghosszabbításához. Az elsőszámú kapus és egy bekk sérült.
A Kiel a 3. helyen zárt a Bundesliga 3-ban, a bajnokság végét rontották el a kékek. Idegenben 6-9-4-es sort hoztak össze, a gárda erőssége a védelem volt: 38 fellépésen csak 30 találatot szedtek be, ebben a tekintetben a legjobbak voltak a ligában. A vendégeknél is lesz hiányzó, egy alapembernek számító bekk nem épült még fel.
Az Allianz Arénában eddig nem parádézott az 1860 München. Most viszont kénytelen lesz, ha benn akar maradni. Ehhez lelkes közönsége minden segítséget megad majd, így, ha nem is könnyen, de a házigazda nyeri meg az összecsapást. Tippünk tehát: 1-es!