Hírek

Gólok és hazai!

Roma-Palermo +2,5!

Egy kellemes meccsel zárja mindkét együttes a bajnokságot: nem lesz hiány gólokból sem.
Tulajdonképpen mindkét együttes teljesítette a célját, a házigazda a BL-ben indulhat, megelőzte az ősi riválist, és végül ezüstérmes lett, a vendégek pedig magabiztosan maradtak benn az élvonalban. Ennek megfelelően ma örömfocit várunk a csapatoktól.
A farkasok 70 egységgel állnak a 2. pozícióban – és ebben is maradnak, miután hétfőn legyőzték a Laziót, s így előnyüket négy pontosra növelték a kékekkel szemben. Otthon nagyon sok meccset adtak döntetlenre Tottiék (10-7-1, 30-12), mellettük szól viszont, hogy legutóbbi öt bajnokijukból négyet behúztak. A keretben Torosidis eltiltott, Gervinho sérült.
A szicíliaiak 46 ponttal a 11. helyről várják a zárófordulót. A rózsaszínűek idegenben nem brillíroztak (3-7-8), formájuk pedig teljességgel kiszámíthatatlan. Morganella a védelemből, Bolzoni a középpályáról hiányzik majd sérülés miatt. Dybala utoljára szerepel a palermóiaknál, az argentin tehetség a Juvéhez szerződött. Illene azért góllal búcsúznia…
A találkozónak nincs tétje, úgyhogy örömfocit várunk. Három gól benne vana csapatokban, a +2.5-ös opció simán adható…

Békéscsaba-Cegléd 1!

Az NB/II-ben is az utolsó fordulót rendezik. A képlet roppant egyszerű mindkét együttes számára: ha nyernek, akkor elérhetik céljaikat – igaz, a ceglédieknek ehhez kisebbfajta csodára lenne szükségük… A házigazda az élvonalba vágyik, 58 ponttal a második – épp annyit szereztek a viharsarkiak, mint a Gyirmót, de a liláknak több a győzelmük. A keletiek 10-3-1-es hazai sora félelmetes, mint ahogy a formájuk is: a legutóbbi 5 meccsükből úgy nyertek meg négyet, hogy gólt sem kaptak ebben a periódusban. A Cegléd az életéért küzd, 27 egységgel a 15., kieső helyen állomásozik. Bennmaradhat még, de csak nagyon matematikailag. Kevesebb a győzelme és rosszabb a gólkülönbsége is riválisainál, tehát nagyon nagy eséllyel búcsúzni kényszerülnek a második vonaltól. Kormosék egy pocsék szériát a múlt héten egy győzelemmel zártak le, de ez is kevésnek tűnik. Idegenben halovány (2-6-6). A Békéscsaba nem engedi ki a kezéből a győzelmet és a feljutást. Simán nyer a házigazda! Tippünk tehát: 1-es!