Hírek

Magyar bajnoki, német kupa

Kispest-Lombard Pápa (0-1) 1!

A fővárosiaknak még egy pont kell a bennmaradáshoz, a Pápa már búcsúzott, és meg sem áll egészen a harmadik vonalig. Nagyon sima hazai sikert várunk…
Egyik alakulat sem kápráztatta el szurkolóit az idei szezonban. A piros-feketéknél folytatódott az elmúlt években megszokott trend: tucatlégiósok lepték el a Bozsik Stadiont, többen közülük alig-alig kaptak szerepet Marco Rossitól. Az olasz tréner végül azért felrázta Hollenderéket, így az utolsó játéknapon legalább már 25 egység áll a piros-feketék neve mellett. Otthon 4-5-5-ös mérlege feledhető, a formája viszont biztató: legutóbb ugyan kikaptak a Fraditól Hídiék, előtte viszont kilenc bajnokijuk közül csak egyet veszítettek el.
A Lombard megy a harmadik vonalba, a klubnál hónapok óta komoly gondok vannak, ezt megkoronázta a hír, hogy a tulajdonost előzetes letartóztatásba vették. Fizetés nincs, megbízott edző dolgozik a gárdánál, amelyet elhagyott csapatkapitánya is. A sárga-feketék legutóbbi kilenc bajnokijukon mindössze egy egységet termeltek, így most összesen 19 áll Csizmadiáék neve mellett. Vendégségben botrányosan gyengék voltak a Veszprém megyeiek: 1-2-11-es mutatójukhoz 6-34-es gólkülönbség társult.
A Honvédnak egy pont kell a totális biztonsághoz, de szerintünk nem egyet, hanem hármat húznak be a piros-feketék. Egységesebb, jobb csapat, mint ellenfele, amely teljesen szétesett a bajnokság hajrájára. Nagyon sima hazait érzünk, kettő biztosan lesz közte, természetesen a kispestiek javára. Tippünk tehát hendis H!

Borussia Dortmund-Wolfsburg Mindkét fél betalál: IGEN!

A germán kupa döntőjébe két remek támadósorral rendelkező alakulat jutott be. Ma a góloké lesz a főszerep…
A Dortmund a 7. helyre tornázta fel magát a bajnokság végére. Az ősz és a tél első fele igazán szörnyűre sikeredett a sárga-feketéknél, előfordult, hogy Reus-szék sereghajtóként várták az aktuális játéknapot. Klopp mester aztán csak visszaterelte a helyes útra az övéit, így végül is EL-t érő pozícióban zártak Aubameyangék.
A kupában sem brillíroztak Kagawáék, a Hoffenheim ellen hosszabbítás után léptek tovább, viszont a bajorok büntetőkkel történt kiverése mindenképpen megsüvegelendő tett volt Hummelsék részéről.
A keretben leszek hiányzók: Großkreutz, Sahin, Ramos sérült, Blaszczykowski szerepeltetése is kérdéses, Kampl eltiltott.
A berlini finálé másik döntőse a Wolfsburg lesz. A bajnoki ezüstérmes remek idényt produkált, otthon félelmetesen teljesítettek Dieter Hecking fiai, egyedüliként a mezőnyben megőrizték veretlenségüket (13-4-0). A szezon végére egy kicsit elfogyott a lendület, de a 2. helyet így sem veszélyeztette semmi. A zöldek erős kerettel rendelkeznek, és a hírek szerint további igazolások várhatóak a nyáron. A farkasok pazar támadófocit adtak elő, ehhez meg is volt az állomány, az előrejátékban különösen ütős névsor jött össze. Dosték a kupa utolsó két körében nem kaptak gólt, előbb a Freiburgot, majd a Bielefeldet győzték le. Jó hír, hogy Felipe Lopesen kívül nincs sérült a keretben.
A két együttes karakteréből adódóan nem várhatunk túlságosan óvatos játékot. Mindkét oldalon a támadófocié a főszerep, és ez ma is bebizonyosodik. Szerintünk mindkét alakulat betalál majd a rendes játékidőben!

Olvasói sztorik