Hírek

Két erős hazai…

Ma a norvégoknál és a finneknél túrázunk egyet...

Odds Ballklubb-Aalesund 1!

A házigazda megismételné tavalyi teljesítményét, ehhez viszont nem hibázhat. Győz a vendéglátó!
Az Odds tavaly a dobogó legalsó fokán végzett, így indulhat majd az Európa Ligában. A gárda jelenlegi kiírásban csak a 6. 16 ponttal, amit 10 forduló alatt szorgoskodott össze (4-4-2). Odahaza 2-2-1-es a mérlegük, pontosan ugyan olyan, mint vendégként – a Skagerak Arénában csak a Rosenborg győzött, ami bocsánatos bűnnek számít. A formájuk lehetne jobb is, mivel két kiesőjelölttel szemben csak két ikszre futotta erejükből. A védelemben lesz egy eltiltott, friss sérülés viszont nem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
Az Aalesund mindössze a 12. 11 ponttal, ebből hatot túráztak össze (2-0-3). A szezont gyatrán kezdték, majd jött három siker zsinórban, aztán megint visszaesés következett: egy iksz után két zakó, legutóbb otthon egy négyes a Vikingtől. A piros-kékek védelme tragikus, 12 rúgott gólra 24 -et kaptak, azért ez a csaknem két és feles kapott találati mutató durván hangzik. Jó hír, hogy nem lesz hiányzó alapember a keretben.
A két együttes közös múltja sok érdekességet mutat. Az Aalesund még nem tudott győzni az Oddsnál, pontot is négy éve sikerült szerezniük a vendégeknek. Az utolsó három meccs ebben a felállásban egyaránt hazai sikerrel zárult. Ma is ebben érezzük a legnagyobb fantáziát, a pontok otthon maradnak! Tippünk tehát: 1-es!

HJK-Kuopio PS (0-1) 1!

Kezd helyreállni a világ rendje a finn élvonalban is: a bajnok az élre állt, és ma sem kegyelmez!
A bajnok vezeti a tabellát Finnországban, a kék-fehérek 11 mérkőzésen 24 egységig jutottak, ebből otthon, a Sonera Stadionban 16-ot zsebeltek be (5-1-0, csak a Lahti vitt el pontot, de ezek után öt siker következett. És, hogy még fényezzük egy kicsit Havenaarékat, ezekben az ütközetekben nem zörrent meg a hálójuk. Idegenben egy-egy botlás azért becsúszott, egyetlen vereségüket épp aktuális ellenfelüktől szenvedték el Savage-ék. A múlt héten rangadót játszottak az SJK otthonában, és taktikus futballal 2-1-re nyert a HJK. Egy bekk eltiltott lesz, de rajta kívül teljes lesz a hazai legénység.
A Kuopio a középmezőnyben küd sorsa jobbra fordulásáért, 9 fellépésen szerzett 12 egysége a 7. pozícióra elegendő. Otthon masszívabbak azért, de idegenben nem félelmetesek (1-2-2). A társulat az első négy fordulóban remekelt, behúzott három sikert és egy ikszet, utána viszont ámokfutásba kezdett. Sorozatban 5 bajnokin maradtak nyeretlenek Pennanenék – így nem is meglepő, hogy visszacsúsztak a tabellán. Egy szervező középpályás és egy támadó nem áll rendelkezésre, előbbi sérült, utóbbi eltiltott.
A HJK elkapta a fonalat, a KUPS-ról ez nem mondható el. Kijön a két alakulat közötti minőségbeli különbség, és a bajnok nemes bosszút áll a néhány héttel ezelőtt elszenvedett vereségért. Tippünk tehát hendis H!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!