Hírek

Holland osztályozók…

Élesedik a küzdelem Németalföldön is...

De Graafschap-Volendam +2,5!

A holland másodosztályban már javában aprítják egymást a csapatok: ezúttal két gólos együttes megy egymásnak…
A play off végjátékához közelednek a csapatok Hollandiában is. A házigazda az alapszakaszban a 6. helyen zárt, otthon a De Vijverberg-ben kimondottan erős sort produkált (13-2-4), gólkülönbsége saját közönsége előtt 45-19. A formájára nem lehet panasz, jó passzban zárta a bajokságot, és a rájátszásban is remekül vette az első akadályt: az élvonalbeli Go Ahead ellen kétszer 1-0-ra diadalmaskodott, így a kék-fehérek léphettek tovább a párharcból. Vida Krisztoferék előtte az Almere Cityvel találkoztak, és a kiscsapat ellen bizony nem ment ennyire – csak hosszabbításban sikerült kivívni a győzelmet. Jan Vreman együtteséből egy csatár sérülés miatt kimarad.
A Volenadam szeszélyesen szerepelt, idegenben 9-3-7-es mérlegéhez 46-40-es gólkülönbség párosult. A narancssárgák formája a bajnokság végére romlott le, az utolsó 5 játéknapon nem tudtak nyerni. Ehhez képest a rájátszásban az esélyesebbnek tartott FC Eindhovent ütötték ki a fiúk. Hans de König alakulata felvállalja a támadófocit, akár otthon, akár idegenben, és noha most már egyre nagyobb a tét, Kuwasék nem állnak be bekkelni, az egyszerűen nem az ő műfajuk.
A De Graafschap lőtte otthon a 3. legtöbb gólt, a Volendam volt a legeredményesebb alakulat a túrákon. Ma is könnyen elszabadulhat a pokol: a +2,5 remek választásnak tűnik…

Roda-NAC Breda X2!

A bradai együttes meghosszabbítja élvonalbeli tagságát, és már az első meccsen előnyhöz juthat Kerkade-ben!
A Roda a 3. helyen zárt a németalföldi másodosztályban, így csak osztályozó árán vívhatja ki a feljutást. Ehhez az első lépést megtették a kerkadei legények: az Emmen ellen sikerült továbbjutniuk. A gárda jól kezdte a bajnokságot, ám a 2015-ös esztendőt elrontotta. Jött az edzőváltás, de az új tréner sem tudott csodát tenni. Támadásban erősek voltak a srácok, ugyanakkor a védekezést nem sikerült rendbe tenni (69-58). A formájuk hullámzó volt a szezon végén is.
A Breda az élvonal 16. helyén zárt, így kényszerült pótvizsgára. A sárga-feketéknek a 2015-ös év hozott egy kis fellendülést, de arra már nem volt erejük Tighadouiniéknak, hogy beérjék az Excelsiort. Otthon és idegenben egyforma mérleget produkált a társulat, amely a góllövéssel állt hadilábon: 34 csatában 36-szor voltak eredményesek mindössze a bredaiak. A play off első körét simán vették Pericáék, a Venlót oda-vissza verték, ráadásul még csak gólt sem kaptak!
Az előző évben még az első ligában randevúztak a felek, és akkor mindkétszer a NAC győzött. És ma is inkább a bredaiakban bízunk, szerintünk tuti, hogy nem kerülnek hátrányba az első meccsen, de könnyen előnyt is szerezhetnek a visszavágóra. Tippünk tehát: x2!

Olvasói sztorik