Hírek

Címvédés lesz Varsóban?

A Dnyipro a Sevillával találkozik ma az EL döntőjében.

Dnyipro-Sevilla 2!

Megvédi EL-címét az andalúz együttes! A Sevilla legyőzi az ukrán együttest ma este Varsóban!
Hosszú és rögös út van mindkét alakulat mögött. Az ukránoknál még tart a bajnokság, a két óriás mögött jelenleg a 3. pozíciót foglalják el, de a kékeknek van esélyük megszerezni az ezüstérmet, amely ugye BL-selejtezőt ér. Vagy, ha megnyerik Miron Markevich fiai az EL-t, úgy már a főtáblán találják magukat…
De ne szaladjunk ennyire előre! Vladék a csoportküzdelmeket nem kezdték jól, de a hajrára összekapták magukat, így összejött a továbbjutás. Ezt követően bámulatos szériát produkált a Dnyipro, ugyanis az Olympiacost, az Ajaxot, a Club Brugge-t és a Nápolyt is így ejtette ki, hogy “hazai” környezetben még csak gólt sem kapott. Pedig nem is otthon, hanem Kijevben volt kénytelen meccselni a társulat.
A szervezett védekezés jellemzi Svatokékat, a bajnokságban is mindössze 17-szer kapituláltak 25 mérkőzésen. A formájukra némiképp hatással volt a többfrontos küzdelem, ugyanis a pontvadászatban két vereség is becsúszott. Összességében azonban remek idényt futnak Rotanék.
A keretben egy középpályás és egy csatár nem lehet ott a fináléban, egy másik középpályás szerepeltetése pedig erősen kérdéses.
A Sevilla ismét remek évet zárhat. Unai Emery vezetésével látványos, attraktív futballt mutattak be Reyesék, akik elsősorban otthon voltak életveszélyesek. A La Ligában az 5. helyen zártak, a 3. legtöbb gólt rúgták Baccáék, Sevillában csak a Real tudott nyerni. A bajnokságot két győzelemmel zárták Banegáék – tehát jó passzban érkeznek Varsóba a fehér-pirosak.
AZ Európa Ligában a Feyenoord mögött csak másodikként lépett tovább a társulat, utána viszont nem ismertek kegyelmet Vidalék. A Gladbach, a Villarreal, a Zenit és a Fiorentina sem tudta már legyőzni Gameiróékat, csak a péterváriaknak jött össze egy iksz, a többi találkozót behúzták az andalúzok. A címvédő keretében is lesznek hiányzók, Beto kapus mellett Pareja, az argentin bekk sérült.
A Dnyipro várhatóan óvatosabb taktikát alkalmaz majd, mind hispán riválisa, szerintünk a Sevilla lép fel majd támadólag. És ezzel a gyors, sok futáson alapuló letámadással nem nagyon tudnak majd mit kezdeni az ukránok. A döntőben sem lehet megállítani M’Biáékat, így a serleget ezúttal is elhódítják a déliek. Mi a Sevillára fogadunk, tippünk tehát: 2-es!