Hírek

Egy osztályozó, egy bajnoki

Irány Olaszország és Norvégia!

Spezia-Avellino -2,5

A Serie B rájátszása kezdetét veszi: a Stadio Alberto Picco-ban nem várunk gólözönt…
A Spezia 42 mérkőzésen 67 pontot gyűjtve az 5. helyen zárt a talján másodosztályban. Nenad Bjelica együttese otthon 11-7-3-as sorával kifejezetten erős volt, és a formájuk is pazarnak mondható: április közepe óta nem találtak legyőzőre, az utolsó hét bajnokijukon 17 egységet zsebeltek be.
Az utolsó játéknapon a Barit fogadták Nenéék, és 1-0-ra verték a piros-fehéreket. A társaság gólkülönbsége 59-40, az over-under mutatója pedig 19.23.
Az Avellino jól kezdte a bajnokságot, sokáig reális esélye volt az egyenes feljutásra is, ám a zöldek februártól alig nyertek meccset, sok-sok váratlan vereség csúszott be, ráadásul az addig remekül záró védelem is gyakorta csődöt mondott. Ez utóbbi kijelentés ékes példája volt az utolsó fordulóban végrehajtott “bravúr”, amikor is a már kiesett Brescia rámolt be hármat Regoliéknak.
Végül a 8. helyre csak odaért a brigád, 59 pontot szerzett, idegenben 4-8-9-es statisztikájához 17-28-as gólkülönbség társult. 13/29 az over-under mutatója…
Az idén eddig kétszer találkoztak, ebben a felállásban 0-1 lett a vége, Avellinoban 0-0 lett a végeredmény. Ma sem várunk gólesőt, szerintünk három gólig nem jutnak el a felek. Tippünk tehát: -2,5!

Levanger-Brann 2!

A norvég másodosztályban középcsapatok találkoznak. A bergeniek visszavágynak az élvonalba, muszáj lesz elhozniuk a pontokat!
A 10. fordulóban találkozik egymással a két együttes. A Levanger újonc a bajnokságban, most került fel a 3. vonalból. 9 egységgel a 12. helyen állnak, 2-3-4-es eredménysorukból 1-2-1 származik otthonról. A forma nem az igazi, a legutóbbi három játéknapon csak egy pont jött össze.
A Brann tavaly nagy meglepetésre búcsút intett az élvonalnak, cél most az azonnali visszajutás. Ehhez képest a piros-fehérek teljesítménye némiképp elmarad a várokozástól, 9 fellépést követően 14 ponttal csak a 6. pozíciót foglalják el. Ugyan csak egyszer kaptak ki a bergeni fiúk, viszont sokat remiztek: 3-5-1-es mérlegükből 1-3-1 az idegenbeli soruk. A piros-fehérek három döntetlenből érkeznek a mai összecsapásra. Egy fontos csatár és egy kezdő bekk sérült.
Hiányzói ellenére jobb csapat a Brann, és ha nem akar leszakadni az élmezőnytől, úgy muszáj végre nyernie. Ezt az újonc ellen megtehetik a bergeniek, szerintünk behúzzák a három pontot a vendégek. Tippünk tehát: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik