Hírek

Vendég és gólok

Egy svéd és egy angol bajnoki került ma a célkeresztbe...

Halmstad-Göteborg 2!

Nincs könnyű helyzetben a Halmstad: a listavezetőt kellene feltartóztatnia – ez alig ha sikerül a házigazdának…
A hazaiak az utolsó helyről várják a folytatást, kilenc meccsen mindössze négy pontot szereztek. Egyetlen sikerüket az Elfsborg ellen aratták otthon, de annak már jó ideje. Rossz formában van a gárda, négy bajnokit bukott el zsinórban. Legutóbb a hét elején a Djurgardent fogadta, és hiába egyenlítettek a hazaiak a hajrában, a ráadásban kikaptak. A keretben egy meghatározó bekk sérült.
A Göteborg szárnyal, vezeti a bajnokságot, a kék-fehérek már 22 egységnél járnak (7-1-1), idegenben pedig veretlenek (3-1-0). Nagyszerű passzban érkeznek Vibe-ék a sereghajtóhoz, a héten rangadón verték az AIK-ot, felettébb simán (3-0). Nem mellékesen megnyerték a múlt hétvégén a kupát is. Az alapcsapat Jörgen Lennartsson vezetőedző rendelkezésére áll.
A Halmstad bajban van, a Göteborg lendületben. Öt éve nem nyertek a hazaiak a csíkosak ellen. Ma sem teszik, sőt, pont nélkül maradnak. Tippünk tehát: 2-es!

Everton-Tottenham Mindkét fél betalál: IGEN!

Némiképp csalódott csapatok feszülnek egymásnak a Goodison Parkban: a vendégeknek kellenek jobban a pontok, mi viszont inkább a gólokban látunk fantáziát.
A liverpooliak a 10. helyen állnak 47 ponttal, felettébb szürke, 7-7-4-es hazai mutatóval. A kékek az idén nem tudtak kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, Roberto Martinez képtelen volt felrázni övéit – e kijelentés igaz a Premier League-re és az EL-re egyaránt. Lukakuék március közepétől mintha elkapták volna a fonalat, viszont a hajrában megint bejött két vereség. A múlt hétvégén meglepetésre nyertek a West Hamnél. A csapatból hiányzik majd Baines, Pinear és Gibson, tehát egy alapbekk és két középpályás.
A Tottenham a 6. 61 ponttal, és e pozíció EL-t érhet a végelszámolásnál. A londoniakra sem volt jellemző a kiegyensúlyozottság, össze-vissza jöttek az eredmények Pochettinóéknál is. Idegenben 8-4-6-os mérleget produkáltak, és egészen eseménydús mérkőzéseket vívtak Kane-ék idegenben is (26-29). A forma itt is kiszámíthatatlan, három bajnokit húztak le nyeretlenül, majd verték a Hull Cityt. A pontok kellenek a sarkantyúsoknak, ugyanis a szentek ott lihegnek a nyakukban. A Tottenhamnél Ben Davies és Kyle Walker hiányzik a hátvédsorból, elől pedig kérdéses Adebayor szerepeltetése.
A tét inkább a vendégek számára nagyobb, menniük kell előre Lameláéknak. A hazaiakban is van potenciál, így a gólváltás jó választásnak tűnik…

Olvasói sztorik