Hírek

Merész és simább hazai…

Ma az NB/II-es bajnokságból és a La Ligából választottunk egy-egy összecsapást...

Sopron-Vasas 1!

Nincs már tétje a mai mérkőzésnek, ugyanis a vendégek már biztosan feljutottak. Azonban épp erre alapozzuk a tippünket! A hazaiak remek formában vannak, 46 ponttal már a 6. helyen állnak, otthon erősek (7-5-2), március eleje óta nem kaptak ki. Legutóbb a megyei rivális Gyirmótnál nyertek. A Vasas 62 egységgel vezeti a tabellát, jövőre élvonalban indulhat. Remiliék is jól tolják mostanság, hét bajnokit húztak be zsinórban. Idegenben is bátrak (9-1-4). Ősszel a Fáy utcában győzni tudott a Sopron, miért ne tehetné meg ugyan ezt ma is? Az angyalföldiek már ünnepelnek, és készülnek az NB/I-re – ezt kihasználhatják Horváth Andrásék. Bátor tipp, de 2,8-ért egy próbát megér. Tippünk tehát: 1-es!

Celta Vigo-Espanyol 1!

A két középcsapat küzdelméből a házigazda jöhet ki jobban…
Nyugodt szezont tudhat maga mögött a Celta. Eduardo Berizzo együttese nagyszerűen kezdett, az első 11 játéknapon mindössze egyszer kapott ki. Utána jött egy rosszabb széria, de a halványkékek rendezték soraikat. A Municipal de Balaidos-ban 7-5-6-os a statisztikája, összességében 48 egységgel a 11. Előzhet még a finisben, akár három helyet is javíthatnak pozíciójukon a vígóiak.
Nolitóék formája kimondottan biztató, április eleje óta csak egyszer kaptak ki (Realtól 2-4-re), a múlt vasárnap például a Mestallából tértek haza ponttal Pablo Hernandezék.
Az elmúlt hetekben elképesztő eltiltáshullám sújtotta a brigádot, ma viszont nem lesz lapos hiányzója a szakmai stábnak. Egy fontos középpályás április közepe óta sérült, visszatér egy hétgólos támadó és egy alap középpályás. Rég volt ilyen kellemes helyzetben a vezetőedző!
Az Espanyol is békés hónapokon van túl, a barcelonai alakulatnak nagy szívfájdalma, hogy nem sikerült bejutnia a Király Kupa döntőjébe. A kék-fehérek a 9. helyen állomásoznak, 49 pontjuk van, idegenbeli mérlegük pedig 5-4-9. Sokáig igencsak gyatrán tolták Garciáék vendégként, ám márciustól rendezték soraikat a túrákon, és azóta nem szenvedtek vereséget a kirándulásokon. A formájuk összességében is egészen jónak mondható, hiszen a két óriáson kívül nem győzte le őket senki március közepe óta. A keret teljes lesz, tehát erős csapattal vághatnak neki a találkozónak a katalánok.
A szezonzáró mérkőzésen a hazaiak sikerét várjuk. Szerintünk a pontok a Badaiosban maradnak. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik