Hírek

Egyes és gólok

Ma irány Ausztria és Norvégia!

Mattersburg-Superfund 1!

Pontot tehet a feljutás kérdésére ma a házigazda: ehhez vernie kell mai ellenfelét, és szurkolnia a Hornnak, hogy szerezzen pontot a Lieferinggel szemben.
65 egységével az élről várja a folytatást a Mattersburg együttese. Ivica Vastic alakulata jól hajrázik, néhány hete még hátrányban volt a Lieferinggel szemben, ám a salzburgiak teljesítménye látványosan visszaesett, a zöldeké viszont egyenletes maradt. Most, két fordulóval a vége előtt 3 pont az előnye. Otthon egészen erős (12-2-3), és a formájával sincs nagy probléma: április közepe óta nem kapott ki, ebben a periódusban négy mérkőzést nyert, kettőt adott ikszre. Egy középpályás eltiltott lesz, elől viszont bevethető a gólerős Pink-Onisiwo páros.
A Superfund a 4. 46 ponttal, komolyabb mozgás nem várható helyezésében. Kiegyensúlyozottan teljesítettek a piros-fehérek, vendégségben nem rossz az 5-5-7-es mérlegük. Totálisan kiszámíthatatlanok: két hete nyertek a Lieferingnél, legutóbb otthon kaptak ki a Hartbergtől. Egy kezdő védő sérült, az egyik irányító-középpályás pedig még csak csereként vethető be.
Az idén eddig háromszor találkoztak a felek, kétszer a Mattersburg győzött, egyszer iksz lett a vége. Ma a motivációs tényezők miatt ismét a zöldek sikerét várjuk. 1,6-ért mindenképpen érdemes meghúzni a H-t!

Mjondalen-Molde +2.5!

AZ újonc bevállalós csapat, a bajnok sem mehet nála biztosra. Gólokkal számolunk, nem is kevéssel…
A Mjondalen osztályozón vívta ki a feljutást, és az újonc eddig rendesen állja a sarat a legjobbak között. A gárda 9 forduló alatt 12 egységet gyűjtve a 10. a tabellán, hazai mérlege pedig 3-1-1, ehhez pedig 10-10-es gólkülönbség társul. A formája hullámzó: otthon verte a Rosenborgot, nagy meglepetésre, majd kapitulált a Valarengánál. Vegard Hansen vezetőedzőnek elsősorban a középpályássor összeállításakor lesznek gondjai, ugyanis hárman is hiányoznak majd. Egyikük abszolút meghatározó láncszem.
A Molde egyelőre elmarad tavalyi teljesítményétől, a kékek 9 fordulót követően 14 pontjukkal csak a 6. helyről várják a folytatást. Lemaradásuk a listavezető Rosenborggal szemben immár 8 egység. Idegenben 1-1-2-es Tor Ole Skullerud együttesének a mérlege, kikaptak Stavangerben és Lilleströmben is. Egy adat összehasonlításképpen: az előző kiírásban összesen volt három vereségük a fiúknak, most 9 játéknap alatt sikerült ennyit összehozniuk…
A formájuk nem az igazi, legutóbbi négy bajnokijukból csak egyet nyertek meg Kamaráék. Pedig meghatározó ember nem hiányzik a keretből, és ma sincs friss sérült.
A Mjondalen bátor taktikát alkalmaz eddig az élvonalban, és várhatóan ma sem áll be bunkerezni az újonc. A Molde erősebb, de valami nem klappol Hollandéknál, így a kimenetel helyett inkább a gólokra megyünk rá. Szerintünk 3 találat tuti, hogy összejön a kilencven perc során…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik