Hírek

Északi kaland!

Ma egy nagycsapatot és egy kiscsapatot nyeretünk...

Malmö-Hacken 1!

A bajnok akár az élre is állhat egy sikerrel. Behúzzák a három pontot a kékek!
A Malmö nyolc fordulót követően nem vezeti a svéd bajnokságot. Ez már önmagában kissé meglepően hangzik, hiszen az elmúlt évben a halvénykékek gyorsan a riválisok tudtára adták, hogy ki az úr a házban. A brigád ugyan veretlen, de már háromszor remizett. Összesen 18 egységig jutott (5-3-0), otthon, a Swedbank Stadionban 3-1-0-ás a mérlege – az AIK-nak jött össze a remi, utána viszont a Hammarby,Halmstad, Helsingborg trió egyaránt 3-1-re kapitulált. A múlt héten izgalmas meccsen veszítettek pontokat Rosenbergék a Boras Arénában (Elfsborg 2-2). A keretben nincs eltiltott és friss sérült sem.
A Hacken 11 egységével a 8. volt a játéknap előtt, érdekesség, hogy a sárga-feketék vendégségben voltak eddig termékenyebbek. Távol otthonuktól 2-1-1-es a mérlegük, verték a Kalmart és a Halmstadot, tehát nem nagycsapatokat. A társulat jó passzban van, két sikerrel a hát mögött érkezik Malmőbe. A hírek szerint két középpályás még sérült.
A Malmőnek illene most már előznie, erre ma este jó esély nyílik. A Hacken kemény dió, de azért az 1,45-ös hazai szorzóban kellő érték rejlik. Mi az 1-est támadjuk be!

Vaasa-Jaro 1!

A kiesési rangadón a házigazda megszerezheti első győzelmét!
A Vaasa borzalmasan kezdte a bajnokságot. A társaság elveszítette első hat meccsét – igaz azonban, hogy senki nem verte agyba-főbe őket, ötször eggyel, egyszer pedig kettővel maradtak alul. Rossz előjelekkel fogadták a hétvégén a bajnokot, ám a fehér-feketék felszívták magukat, és értékes 2-2-es döntetlent csíptek el a HJK-val szemben. A keretben két támadó sérült, egy csatár viszont letöltötte eltiltását, így ma a szakvezetés rendelkezésére állhat.
Nem túl rózsás a helyzet a Jaronál sem. A vendégek 8 meccsen vannak túl, és ezeken csak 5 pontot húztak be – egyetlen sikerüket az újonc Ilves ellen aratták. Idegenben három vereség áll a nevük mellett. Egy hete a Lahti ellen otthon remiztek, majd a hétvégén 3-2-re kikaptak a HIFK-nál. A pirosaknál egy középpályás eltiltott lesz, egy légiós középpályás sérült.
A Vaasa hat éve nem kapott ki otthon a Jarótól, és ma sem lesz ez másként. Az az érzésünk, hogy a bajnok ellen szerzett pont belelkesíti a házigazdát, és elveri a vendégeket. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik