Hírek

Kupadöntő és finn bajnoki!

SJK-Ilves (0-1) 1!

Az újonc kellemetlen kilencven perc elé néz a Seinajoen keskuskentta-ban – jelentsen ez bármit is… 🙂

Az SJK eddig nagyszerűen szerepel, 8 fellépésen 17 egységet zsebelt be, mind a négy hazai meccsét nullra nyerte. Jelenleg a 2., ám a HJK-t veszített pontok tekintetében megelőzi. Az aranysárgák legutóbb a KooTeePee-nél jártak, és értek el 0-0-ás döntetlent. A védelemre nem lehet tehát panasz, a jó szerepléshez az is hozzájárul, hogy a keretben minden alapember bevethető. Ha ma nyer az SJK, akkor egy napra biztosan átveszi a vezetést a tabellán. Ez kellő motivációnak tűnik a légiósokkal megerősített brigádnak.
Az Ilves tavaly ugyan csak a 3. helyen zárt a másodosztályban, de végül ő indulhatott az elitligában. A gárda célja a bennmaradás kivívása, ám e feladat nem ígérkezik könnyűnek. Jelenleg az utolsó előtti helyen áll, 7 mérkőzésen 5 pontig jutott, idegenben egy siker mellett háromszor kapitulált – a Vaasánál nyert fontos kiesési rangadót. Azóta egy iksz és egy vereség jött össze. A Mariehamnál sokáig tartották magukat a fiúk, de a hajrában kétszer hibáztak. A keretben egy bekk épp a legutóbbi játéknapon sérült le, ő nem lehet ott a mai találkozón.
A két együttes között minőségbeli különbség van, és ezt az SJK ma be is bizonyítja a pályán. Szerintünk a házigazda kettővel jobbnak bizonyul majd az újoncnál. Tippünk tehát hendis H!

Videoton-Ferencváros 2!

A Magyar Kupát a Fradi nyeri meg saját stadionjában!
Magyarország két legjobb csapata találkozik ma este a Groupama Arénában. A Videoton bajnokként érkezik a fővárosba: a székesfehérváriak már hetekkel ezelőtt behúzták az aranyérmet, tulajdonképpen rajt-cél győzelmet arattak az NB/I-ben. A piros-kékeknél azóta nincs minden rendben, kikaptak Pakson, majd a Honvéd ellen is csak egy soványka iksz jött össze. A keret alaposan változik majd a jövő évi kiírásra, több kulcsjátékos jelentette be távozását. Sok a bizonytalanság a klubnál, ezek pedig nem jó előjelek a kupadöntővel kapcsolatban.
A sorozatban nem nagyon kellett megizzadniuk eddig Nikolicséknak, a negyeddöntőben a Pécset, az elődöntőben az Újpestet verték kettős győzelemmel. A keret bőséges, a szakmai stábnak inkább az jelenthet gondot, hogy miként sikerül felráznia a lejtmenetben lévő játékosait.
A Ferencváros nagyszerű tavaszt produkál, magabiztosan őrzi 2. helyét a bajnokságban, hazai pályán pedig a legjobb az NB/I-ben: 10 siker mellett háromszor remizett, tehát még veretlen. A forma szenzációs, október óta nem kapott ki a Doll-legénység, és noha két ikszet játszottak a közelmúltban, a hétvégén már ismét nyertek Mateosék (Pakson).
A kupában a Csákvár után a Szolnokot ejtették ki Lamahék, ez utóbbi ütközet visszavágóját egyszerűen elbohóckodták a zöld-fehérek (1-1).
A két együttes közül a Ferencváros van jobb mentális állapotban, a Vidinél már várják nagyon a nyári szünetet. Hazai közönség előtt a Fradi nem hibázik, érzésünk szerint már a rendes játékidőben behúzza győzelmet. Tippünk tehát: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik