Hírek

Magyar és német rangadók

A mennyei mellett a Bundesligából választottunk még egy ütközetet.

Újpest-MTK 1(x)!

A lilák rendesen összekapták magukat a bajnoki hajrára, az MTK pedig már biztosan EL-induló: szerintünk otthon maradnak a pontok.
A hajrájához közeledik a mennyei élvonal küzdelemsorozata is. A IV. kerületiek alaposan felpörögtek a finisre, Vignjevics mester fiai 4 sikert arattak zsinórban, így fel is jöttek a 6. helyre. 42 egység áll a nevük mellett, hazai mutatójuk pedig 7-3-3. A múlt héten Nyíregyházán jártak Ojoék, és jó játékkal fosztották ki a piros-kékeket (2-4).
Az MTK az előkelő 3. helyről várja a folytatást, 54 egység áll Torghelléék neve mellett. Az ezüstérem is összejöhet a kék-fehéreknek, hiszen a Fradi csak egy ponttal áll előttük. Hátra már nem nagyon kell Csikiéknak tekintgetniük, ugyanis a Loki csak 47-nél jár. Garami mester együttese idegenben sem rossz, 7-2-4-es a vendégstatisztikája, utolsó hat fellépésén veretlen maradt.
Ősszel, nagy meglepetésre a lilák meglepték az MTK-t, és nyerni tudtak fordított felállásban. És ma is Baloghék sikerét várjuk: szerintünk az Újpest most nagyon egyben van, és a lendület kitart. Tippünk tehát 1, esetleg egy iksszel megtámogatva…

Wolfsburg-Borussia Dortmund Mindkét csapat betalál: IGEN!

Rangadót rendeznek a Bundesliga 33. fordulójában: gólváltást szimatolunk…
A Wolfsburg 65 ponttal a 2. helyről várja a folytatást, és noha a zöldek április közepétől hullámvölgybe kerültek, legutóbb már magabiztosan győztek Paderbornban. Otthon még veretlenek Dosték (12-4-0), ezt egyetlen csapat sem mondhatja el magáról a ligában. Dieter Hecking alakulatára feljött a Mönchengladbach (63), ám ha ma nyernek, akkor szinte biztos, hogy megvan az ezüstérem. A zöldeknél mindenki egészséges, így Schürrléék brutális összetételben fogadhatják a dortmundiakat.
A Borussia a botrányos ősz után magához tért, már a középmezőny tagja, sőt, még az EL-is összejön a sárgáknak, miután a BL-ben induló Wolfsburggal játsszák majd a kupadöntőt. A gyengébb idei szereplésre sokan keresték a választ, ezek közül az egyik a sérüléshullám volt. Kétségtelen, hogy szinte soha nem tudta kétszer ugyanabban az összetételben pályára vezényelni alakulatát Klopp mester, ám azért csak erre nem lehet fogni a betlizést. A közelmúlt azért kellemesebb emlékeket tartalmaz, legutóbbi négy mérkőzésén egy tízest húztak be Immobiléék. Összességében 43 egységnél járnak, idegenben pedig 4-4-8 a mérlegük. A forma tehát biztató, sérült viszont most is lesz: Ramos, Grosskreutz, Blaszczykowski, Sahin, Kirch és Alomerovic biztosan nem lesz, és Reus bevetése is kérdéses.
Ősszel Dortmundban 2-2 lett a vége – és ma is benne van a pakliban a gólváltás. A Dortmund összekapta magát, viszont De Brynéékben is életveszélyesek az előrejátékban. Tippünk tehát: Mindkét csapat szerez gólt!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik