Hírek

EL és finn bajnoki!

Gólok itt, hazai ott...

Fiorentina-Sevilla Mindkét csapat betalál: IGEN!

A továbbjutás alig ha nem eldőlt Andalúziában, ma gólváltós visszavágót várunk!
Egy hete a Sevilla magabiztos játékkal verte 3-0 arányban a lilákat. Ma a firenzeieknek nincs sok választásuk: úgy kell nekirontaniuk a vendégeknek, hogy közben megőrizzék stabilitásukat. Ami – valljuk be – elképesztően nehéz, már már lehetetlen küldetés Baccáék ellen.
Montella mester legénysége összességében nincs rossz pozícióban, már ami a jövő évi nemzetközi kupaszereplés lehetőségét illeti, hiszen az 5., EL-t érő helyen tanyázik. Mögötte nagy a torlódás, a két genoai alakulat nagyot hajt még e pozícióra. Persze, az Európa Liga megnyerése igencsak vonzó lehetőség volt minden brigád számára, hiszen a trófea elhódítója jövőre a BL-főtáblán vághat neki a kupaszereplésnek.
Ettől most azért igencsak messze vannak Gomezék. Egyrészt a bajnokságban a Stadio Artemio Franchi nem számít bevehetetlen bástyának (7-6-4), másrészt a nagycsapatokkal rendre meggyűlt a bajuk Ilicicéknak: az előttük álló együttesek közül senkit nem tudtak legyűrni a lilák.
A keretből lesznek hiányzók. Rossi és Babacar régóta sérült, de kidőlt Vargas és Richards is. Elől minden bizonnyal a Salah-Gomez páros kezd – meglátjuk, milyen hatékonysággal tudnak majd rohamozni.
A Sevilla igazi EL-spacialista, címvédőhöz méltóan menetelnek egyelőre a piros-fehérek. A csoportkör után a kieséses szakaszban is magabiztosak Vidalék, igazán egyszer sem volt “meleg a pite”. A bajnokságban az 5. helyen állnak, két forduló alatt nehezen dolgozhatják le hárompontos hátrányukat a Valenciával szemben. Az elmúlt két bajnokin nem sikerült nyerniük Vitolóéknak, kikaptak a Realtól, ikszeltek Vígóban.
Idegenben azért sebezhetőek Banegáék (9-2-7), de gól van a csapatban. Erős a támadópotenciál, és nagy a merítési lehetőség. Unai Emery rotálja is rendesen csapatát, és eddig a szakembernek rendre bejöttek a húzásai. Ma Beto kapus mellett Pareje (bekk) nem lesz bevethető.
A Fiorentinának muszáj rohamoznia, amit a sevillaiak ki is használhatnak. Ennek megfelelően szerintünk mindkét háló megzörren majd!

SJK-Vaasa 1!

A dúsgazdag élcsapathoz látogat a sereghajtó. Nem lesz ennek jó vége – a vendégek szempontjából…
Az SJK az egyik legtehetősebb együttes Finnországban. A néhány éve még alacsonyabb osztályban szereplő csapat évről-vére fejlődik, most a szakemberek őt tartják a HJK elsőszámú kihívójának. Az aranyszínűek hat fellépésen 13 egységet gyűjtve a 2. helyen állnak (4-1-1), otthon brutálisak! Három siker, nyolc rúgott és nulla kapott gól a statisztikájuk. Simo Valakari legénysége Lahtiban botlott a múlt héten, de hétfőn már rendezték a sorokat, és 5-0-lal végezték ki az addig jól szereplő KUPS-ot. A keretben nincs eltiltott, és friss sérülésről sem számoltak be a szaklapok.
A Vaasa rosszul kezdett, de a klub egyelőre kitart Olli Huttunen vezetőedző mellett. A gárda már 5 zakónál tart, igaz, valamennyi összecsapást csak eggyel bukták el a fekete-fehérek. Legutóbb a Sonare Stadionban vizitáltak, és hiába tartották magukat sokáig Catovicék, a vége 1-0 lett. Most még nehezebb a szitu, ugyanis egy középpályás kisárgázta magát, egy bekk és egy középpályás pedig kidőlt az alapcsapatból. Vannak visszatérők is a keretbe, de azért nehéz lesz ez a mai kirándulás…
Érdekesség, hogy az SJK eddig bajnokin még nem tudta otthon megverni a Vaasát. Ma viszont ez a sorozat megszakad! A házigazda győz!

Olvasói sztorik