Hírek

Egy vendég, egy hazai

Ma egy osztrák és egy norvég bajnoki került fel az étlapunkra...

Mjondalen-Rosenborg 2!

Az újonc nem tudja feltartóztatni a vendégeket, sima kettest érzünk…
A 8. fordulót rendezik a norvég első osztályban. A házigazda újonc a ligában, tavaly play offon vívta ki a feljutást. Eddig nem is szerepel rosszul, 9 egység áll a neve mellett, ebből hetet (2-1-1) saját stadionjában húzott be. A nyitó fordulóban a Vikinget gyűrte le, legutóbb a Tromsőt, a Lilleström tudott csak nála győzni. A szakmai stáb nem lesz könnyű helyzetben, ugyanis négy középpályás is sérült, ketten közülük kimondottan alapembernek számítanak.
A Rosenborg rendesen bekezdett, 7 fellépésen 19 pontot szereztek a fehér-feketék, eddig csak a Stromgodset tudott remizni a trondheimiekkel. Idegenben hibátlanok (3-0-0), gólkülönbségük a túrákon 12-2. A forma nagyszerű, a minap a Lilleströmöt intézte el egy egy félidő alatt a gárda (3-0). Söderlund már 9 találatnál jár, pazar formában van a válogatott csatár. A csapatban friss sérült nincsen.
A Rosenborg erős kerettel rendelkezik, parádés formát mutat, az újonc nem tudja feltartóztatni. Szerintünk simán nyernek a vendégek. Tippünk tehát: 2-es!

Mattersburg-Austria Lustenau 1!

A hazaiak két év száműzetés után térhetnek vissza az élvonalba – ehhez ma muszáj nyerniük…
Már csak négy forduló van hátra az osztrák másodosztály küzdelemsorozatából, és jelen állás szerint a zöldek kerülnének fel az élvonalba. A Mattresburg – csak úgy, mint a Liefering – 61 pontig jutott, 12-1-3-as hazai mérlege tekintélyt parancsoló. A formájára sem lehet panasz, hiszen három siker után Linzból ponttal tértek haza a LASK elleni rangadóról (2-2). Ivica Vastic együttesében nincs eltiltott, vagy friss sérült.
Az Austria Lustenau a középmezőnyben tanyázik, 40 egységet szedett eddig össze, a kiesés és a feljutás sem “fenyegeti” a vendégeket. Idegenben nem rosszak (6-4-6), a formájuk viszont szeszélyes. Három sikeres túra között kétszer megégtek otthon.
Az idén háromszor találkoztak, Mattersburgban sima 2-0 lett a hazaiak javára. Ma is hasonló eredményben gondolkodunk, szerintünk az élvonalra hajtó házigazda behúzza a roppant fontos három pontot. Tippünk: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!