Hírek

Északi hazai, déli iksz!

Ma irány Svédország és Olaszország!

Hacken-Örebrö 1!

Az otthon még nyeretlen házigazda behúzza a három pontot a sereghajtó ellen.
A házigazda tavaly az 5. helyen zárt, és idén is az a cél, hogy a tabella első harmadában végezzen az együttes. Most a középmezőnyben tanyázik, hét fellépésen nyolc pontig jutott, de otthon mindössze egy egység jött eddig össze (0-1-2). A formája szeszélyes, idegenben két siker, saját stadionjában két bukás a közelmúlt mérlege. A keretben két középpályás sérült, egyikük alapembernek számít. Jó hír, hogy egy eltiltott középpályás visszatérhet.
Az Örebrö a 6. volt az előző kiírásban, ehhez képest most rendesen beragadt a rajtnál. Az utolsó, nyeretlen, mindössze két pontja van, idegenbeli mérlege 0-1-3, gólkülönbsége a túrákon 1-9. Pedig nem is élcsapatoknál vizitált. A formája pocsék, legutóbb a Kalmar végezte ki. Két támadója a szezon kezdete óta sérült.
Az előző bajnokságban mindig az aktuális házigazda diadalmaskodott, mindkét meccsen szép számmal estek gólok is. Ma is a hazai pálya előnyében bízunk, szerintünk a Hacken behúzza a három pontot. Tippünk tehát: 1-es!

Udinese-Sampdoria X!

Tartalékos csapatok feszülnek egymásnak a Friuliban – szerintünk egy-egy ponttal gazdagodnak a felek!
A csíkosak futottak már jobb szezont, mindössze a 12. helyen állnak 41 ponttal. A Friuliban közepesek, 6-5-6 a soruk, a formájuk hullámzó: verték a Milant, kikaptak az Intertől, majd nyertek a Hellasnál Veronában. A keret közel sem lesz teljes, két kezdő középpályás eltiltott, egy bekk pedig sérült.
A Sampdoria lényegesen jobban szerepelnek, az előkelő 6. pozíciót foglalják el 51 egységgel, az EL-indulás realitás lehet a tengerészeknek. Idegenben sem rosszak, 5-6-6 a statisztikájuk, ám Sinisa Mihajlovic fiai rossz passzban vannak: hat bajnoki óta nyeretlenek, legutóbb a Juve nyert Genoában. És akkor a hiányzókról: két fontos bekk és egy középpályás eltiltott, Eder, az egyik legjobb gólvágójuk pedig sérült. Ez azért így soknak tűnik…
A két gárda hajlamos remizni egymással, és szerintünk ma is leginkább ez a kimenetel várható. Bevállalós iksznek szerintünk a 3.0-as szorzó egészen értékes. Mi megfogadjuk a remit!

Olvasói sztorik