Hírek

Hatgólos meccsen győzött az Újpest

A nyíregyházi 4-2 azt jelenti, hogy megszakítás nélkül a negyedik bajnoki meccsükön nyertek a lilák.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Újpest FC 2-4 (1-3)
Nyíregyháza, 3300 néző. Játékvezető: Erdős
Nyíregyháza: Balogh J. (Ovszijenko, 53.) – Kosztics, Szokol (Dartsimelia, 79.), Kovacsevics, Fodor F., Bosnjak – Arziani (Abdouraman, 53.), Zofcák – Pekár, Halenár, Seydi. Edző: Mátyus János
Újpest: Balajcza – Heris, Litauszki, Hudák, Forró – Andrics (Bardhi, 68.), Balogh B., Sztaniszavljevics, Nagy G. – Ojo (Perovics, 79.), Szuljics (Addo, 89.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Seydi (13.), Pekár (50.), illetve Sztaniszavljevics (4.), Ojo (27., 67.), Andrics (34.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mátyus János vezetőedző októberben, az Újpest ellen mutatkozott be a Nyíregyháza kispadján, a lilák elleni, hazai találkozót pedig már annak tudatában várhatta, hogy sikerült biztosítaniuk a bennmaradást. A fővárosiaktól Nego, a Spartacustól pedig Pákolicz hiányzott az élvonal 27. fordulójának péntek esti meccsén.

A negyedik percben Sztaniszavljevics agresszívan elvette a labdát Zofcáktól, bevezette a tizenhatoson belülre, majd a vetődő Balogh János alatt a hálóba lőtt (0-1). A 13. percben Bosnjak nagy bedobása után az újpestiek nem tudtak felszabadítani, a tizenhatoson belül Fodor Ferenc fejjel megcsúsztatta a labdát, amit Seydi a kapuba továbbított (1-1). A 27. percben Andrics pattogós beadását a Predrag Bosnjak szorításából kilépő Kim Ojo a hálóba lőtt (1-2).

A 34. percben Sztaniszavljevics került helyzetbe, elhúzta a kapus mellett a labdát, de nem lőtt, inkább Andrics elé passzolt, aki az üres kapuba lőtt (1-3). A szünet előtt Seydi lőtt tíz méterről a kapu mellé – ez volt az első félidő egyetlen kimaradt helyzete.

A szünet után is folytatódott a gólszüret: egy nyíregyházi labdaszerzés után Pekár László 25 méterről a hálóba bombázott (2-3). Az ötvenedik perc után egy rossz mozdulat következtében kiújultak Balogh János derékfájdalmai, ezért kapust kellett cserélniük a hazaiaknak. A folytatásban Kosztics beadása után a nagy helyzetben lévő Pekár belebotlott a labdába, ami a keresztlécen csattant.

A 65. percben Bosnjak kísérletét Balajcza védte. Két perccel később Szuljics számos remek csellel fűszerezett szólót mutatott be, majd hajszálpontosan ívelt középre, ott pedig érkezett Kim Ojo, és a hálóba fejelt (2-4). A túloldalon Pekár lőtte a kapufa mellé a felperdült labdát. A 75. percben Barchi lőtt a kapufa mellé. Két perccel később Pekár a tizenhatoson belül a földre került Heris szorításában, de a büntető elmaradt.

A hajrá, valamint a hatperces hosszabbítás is több lehetőséget tartogatott, de újabb gól már nem született – Halenár például négy méterről a kapu fölé bombázott egy szöget után. Végig jó iramú, eseménydús találkozót játszott a két csapat, pedig már mindkettejük számára tét nélküli a május. Bár ha az Újpest így folytatja – zsinórban a negyedik meccsét nyerte meg –, egy kis szerencsével akár odaérhet az Európa Liga-selejtezőt érő negyedik helyre. A Nyíregyházának ez volt az első hazai veresége Mátyus János vezetésével.

A Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlás-edzője. Hamarosan…

Szomorú vagyok, de ez minden hazai vereségnél így van. Egy buta szituációból nagyon gyorsan gólt kapott a Nyíregyháza. A lelátóról nehéz volt megállapítani, hogy történt-e szabálytalanság vagy sem, de mindenképpen megelőzhető lett volna. Egyből sikerült egyenlíteni, és abban a periódusban bátrabban futballoztak a hazaiak. Akkor meg lehetett volna fogni az újpestieket, de nem voltak veszélyesek a kapura, ráadásul minden gól előtt nagy hibát követtek el, a megingásaikat pedig könyörtelenül kihasználták a vendégek.

A második felvonást egyből góllal kezdték a hazaiak, az ő akaratuk érvényesült, nagyot változott a játék képe, sokkal bátrabban támadtak, ám a nagy helyzetek elmaradtak. Uralták a játékot, sokkal többet nyújtottak, mint első félidőben, ezért lehet dicsérni őket. Ezt a közönség a végén vastapssal jutalmazta, ők is érezték, hogy a második félidejében mindent megtettek a nyíregyháziak.

Pekár László megint gyönyörű gólt lőtt, de a lecsorgó labdák után két nagy lehetőség kimaradt. Nem volt benne a gól az Újpest játékában, mégis megszületett a negyedik találat, ami megpecsételte a meccs sorsát. A vendégek nagyon jó arányban értékesítették a helyzeteiket, ezért megérdemelten nyertek.

Olvasói sztorik