Hírek

Granada és a finnek!

Egy foci, egy hoki - ismételten!

Granada-Cordoba 1!

A kiesés elől menekülő házigazda elveri a sereghajtót.
A La Ligában is a a végéhez érkezik lassan a küzdelemsorozat, és hőseink bizony ennél kellemesebb pozícióból várták volna a finist. A Granada az utolsó előtti 28 ponttal, de még van reménye, hiszen a bennmaradástól mindössze 3 egység választja el. Ha ma nyernek a piros-fehér-kékek, akkor jó sanszuk lesz a bennmaradásra. Két hete edzőt váltottak a déliek, és a legutóbbi fordulóban már meg is látszott az eredmény: győztek El Arabiék a Getafénél. Otthon 3-9-5-ös a mérlegük, amely nem túlságosan félelmetes, viszont közvetlen riválisai közül verték a Deport és az Elchét is. Lesznek hiányzók a keretben, egy bekk és egy csatár sérült.
A Cordobának lefőtt a kávé, tökutolsók, 20 pontjukból 11-et szereztek a túrákon (2-5-10). Bilbaóban és a Rayonál győztek, de nem mostanában. A formájuk tragikus, legutóbbi három fellépésüket rúgott gól nélkül veszítették el. A múlt szombaton a Barca hintett egy nyolcast nekik… Az edzőcsere sem segített, egyszerűen az állomány alkalmatlan a La Ligára, így az újonc gyorsan alámerül. A keretük csaknem teljes lesz, de ez sovány vigasz.
A motiváltabb házigazda élet halál harcot folytat a bennmaradásért, és ennek meg is lesz az eredménye. Három ponttal gazdagodnak ma. És, hogy ez mire lesz elegendő? Nos, azt nem tudjuk, arra nem ernénk fogadni…

Finnország-Szlovákia 1!

A hoki-vébén a finnek nem kezdtek jól, csúnyán kikaptak az amcsiktól, utána viszont három meccset nullra nyertek (Dánia, Norvégia, Szlovénia). Persze, ezek az ellenfelek nem képviseltek olyan erőt, mint soros riválisuk. Ugyanakkor Jokinenék bebizonyították, hogy a kezdeti bizonytalanság után miként is kell stabilizálni védekezésüket. Halkan jegyezzük meg, hogy az egész vébén a kék-fehérek kapták a legkevesebb gólt. Jelenleg a 2. helyen állnak, ám még két fontos ütközet vár rájuk a main kívül: a remeklő, listavezető fehéroroszok és az oroszok. A továbbjutás összejön, de nyilván nem mindegy, hogy hányadik pozícióban zárják a csoportküzdelmet.
A szlovákok csak az 5. helyen állnak, és még csak papíron most jönnek a nehezebb meccseik. A nyitányon csak hosszabbításban bírtak a dánokkal, aztán hosszabbításban verték a fehéroroszokat, a szlovénokat rendes játékidőben, de nem meggyőző fölénnyel (3-1), majd jött a norvégok elleni kudarc. A nagyokhoz képest kevés gólt ütnek Gaborikék (11), és bizony a védelem sem masszív kellőképpen – eddig minden csatában kaptak gólt. Nehéz elképzelni, hogy épp a feljövőben lévő finnek ellen táltosodnának meg északi szomszédaink.
Azt gondoljuk, hogy a finnek behúzzák a győzelmet, és így nyugodtabban várhatják majd a csoportküzdelmek végét. Nálunk Kemppainenék a favoritok. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik