Hírek

Török hendi, holland gólok

Ma Isztambul és Kerkade lesz a végállomás...

Galatasaray-Konyaspor (0-1) 1!

Sneijderék egy győzelemmel átvehetik a vezetést a török élvonalban – nem hagyják ki ezt az esélyt…
Rendkívül izgalmasnak ígérkezik a török befutó: öt fordulóval a vége előtt vezet a Besiktas (64), második a Gelete (64), harmadik pedig a Fener (53). Elsőként ma a piros-sárgák lépnek pályára, ráadásul hazai környezetben, amely eddig az ellenfelekre nézve nem jelentett túl sok jót. 10-3-1-es soruk tekintélyt parancsoló, és, ha ehhez hozzávesszük, hogy legutóbbi öt mérkőzésükből négyet behúztak Ylmazék, akkor még inkább optimista hangulatban várhatják az összecsapást az isztambuliak. A keretbe két eltiltott is visszatér, például a fontos szűrő, Felipe Melo, viszont a balbekk most pontozta ki magát.
A Konyaspor középcsapat, egységei zömét hazai pályán szerzi, idegenben nem vitézkednek (2-5-7). Jelenleg 38 ponttal a kilencedikek, nagyszerű passzban voltak február vége óta, ám a múlt hétvégén kikaptak a Mersinnél, így megszakadt remek szériájuk. Aykut Kocaman együttesében vannak húzónevek (Rangelov, Torje, Kadze), ám összességében nem tudnak kiszakadni a középszerűségből. Egy alapembernek számító horvát bekk eltiltott lesz ma este.
A motivációs tényezó ma hatványozottan felerősödik, hiszen ha nyernek Bukuték, átvehetik a vezetést. December közepén fordított felállásban is győzött a Galata, méghozzá nem is kicsit – 0-5 lett a vége. Ha ma ennyire nem is, de ismét nyernek Colakék. Tippünk hendis H!

Roda-Emmen +2.5!

A holland második ligás együttesek nem az összeszokott védelmeikről híresek… Ma sem várunk csodát.
AZ alapszakasz utolsó fordulójában a 3. fogadja a 4. helyezettet, tehát két biztos play off résztvevő küzd meg a bajnoki pontokért. A tavaly még élvonalbeli kerkadei együttes az idén tisztességgel küzdött a feljutásért, de a NEC-cel nem lehetett bírni. A sárgák otthon 11-3-4-es mérlege erős, összesen 69 egységig jutottak. Gólkülönbségük hazai környezetben 41-26, tehát megszórták általában ellenfeleiket. 24/13 az over-under mérlegük.
Az Emmen 84 ponttal a 4., idegenben is merész (9-3-6), 32-26-os túragólkülönbsége pedig nem éppen óvatosságra vall. A formája nem rossz, március közepe óta csak egyszer kapott ki. Igazi gólos csapat, 29-szer játszott legalább három találatot hozó ütközetet.
Ősszel, Emmenben 3-2-re győzött a Roda – és ma is találatokkal kalkulálunk. Szerintünk 1,44-ért kellően értékes opció a +2.5!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!