Hírek

Sevilla és Csehország!

Az EL mellett megint a ellátogatunk a vébére, irány Csehország!

Sevilla-Fiorentina 1! Hány szöglet lesz: +10.5!

A hispánok eddig címvédőhöz méltóan szerepelnek a második számú kupasorozatban – ma sem szakítanak a hagyományokkal, otthon győznek!
A Sevilla mind a bajnokságban, mind pedig az EL-ben remekül teljesít, mondjuk ezt annak ellenére, hogy szombaton botlottak Unai Emery fiai a Real ellen hazai környezetben. A BL-t érő 4. pozícióért harcban állnak a fehér-pirosak, ezt elsősorban pazar hazai mérlegüknek köszönhetik (12-5-1). A gárda otthon életveszélyes, gólkülönbsége a La Ligában 36-12, és bizony az EL-ben is alaposan megszórta ellenfeleit. A csoportkör után jó néhány nagyvad is az útjába került Baccáéknak, ám a Villarreal, a Gladbach és a Zenit is megadta magát. A keretben Pareja, egy bekk sérült mindössze.
A Fiorentina kissé hullámzóbban teljesít, jelenleg az 5. a Serie A-ban, idegenben 7-4-6-os mérleget produkált Itáliában, a formája csapnivaló volt az elmúlt hetekben, viszont vasárnap verte végre a Cesenát. Az EL-ben viszont kiegyensúlyozottabban futballozott a Montella-brigád, a Romát és a Kijevet is magabiztosan ejtették ki a violák. A keretben Babacar és Rossi sérült, ám eddig is jobbára nélkülük szerepeltek Gomezék.
Az az érzésünk, hogy a Sevilla markáns támadófocija ma rést üt a firenzei védelmen is. Szerintünk 1-2 gólt biztosan hintenek Grameiróék, és ez pedig elegendő lehet, hogy előnyből várják a hispánok a visszavágót. Hazai sikert és sok szögletet várunk!

Csehország-Franciaország (-2,5) 1!

A csehek eddig nem kápráztatták el közönségüket a hazai rendezésű világbajnokságon. A piros-fehér-kékek a svédektől hosszabbításban, a kanadaiaktól a rendes játékidőben kaptak ki, a kettő között pedig nem túl meggyőző játékkal verték a letteket (4-2). A továbbjutásuk ennek ellenére nem forog veszélyben, hiszen a könnyebb ellenfelek csak ezt követően jönnek. A mai is a kötelező győzelem kategóriájába tartozik, az elmúlt tíz esztendőben eddig mindannyiszor verték a gallokat a csehek.
A franciák két fájó vereséggel kezdtek (Németország, Svájc), majd verték az osztrákokat. A felsőházra nincs realitásuk Reimeréknek, igaz, ez nem is elvárás a gárdától. Erős napok jönnek a brigádra, ugyanis a mai ütközetet követően Kanada és Svédország szerepel az ellenfelek között, majd csoportkör zárásaként a lettek vívnak majd ki-ki harcot.
A házigazdáknak illene most már igazán meggyőző játékkal előrukkolniuk, ehhez pedig jó ellenfélnek tűnik a francia válogatott. Az az érzésünk, hogy a végén legalább három lesz közte – természetesen Csehország javára!

Olvasói sztorik