Hírek

Egy foci, egy hoki

BL és vébé a mai menünkön...

Barcelona-Bayern München 1!

Elképesztő formában van a katalán óriás, a bajorok ellen is sikerült előnyt szerezniük a visszavágóra.
A Barcelona vezeti a La Ligát, két egység az előnyük Neymaréknak az ősi rivális Reallal szemben. A kupában is a fináléba jutottak, és a BL-ben is már az elődöntőnél járnak. És extrán eddig meg sem kellett magukat erőltetniük Suarezéknek. Legutóbb a PSG igyekezte megfékezni a gránátvörös-kékeket, de mindhiába, a Barca kettős győzelemmel lépett túl a gall kirakatcsapaton. A gárda védekezése is összeállt, legutóbbi öt tétmeccsén nem kapott gólt. A keret Mathieun kívül teljes lesz, a Camp Nouban Luis Enrique a legjobb csapatát küldheti pályára.
A bajoroknál már nem ilyen rózsás a helyzet. A salátástálat már elhódították a pirosak, viszont a kupa elődöntőjét elbukták, és a legutóbbi játéknapon is kikaptak Guardiola mester fiai (Leverkusen 2-0). Ez utóbbi eredményből messzemenő következtetést nem szabad levonni, hogy az erősen tartalékos Bayern egy felettébb motivált ellenféllel találkozott.
Most sem a legjobbjaival tud utazni a müncheni alakulat, Alaba, Badstuber, Ribery, Robben, Rode és Starke kihagyni kényszerül az első felvonást, Lewandowski viszont ott lehet a rangadón.
Tulajdonképpen minden a Barcelona sikere mellett szól: komplettebb a kerete, otthon játszik, és tán jobb formát is mutatnak Messiék. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a tartalékos bajorok megfékezik a katalánokat. Tippünk tehát: 1-es!

Oroszország-Dánia (-2,5) 1!

A cseh hoki vébén eddig az oroszok kettőt nyertek (Norvégia, Szlovénia), viszont az amerikaiaktól kikaptak. Minden meccsen kaptak legalább két gólt, gólkülönbségük 3-9. Plotnikovéknak még négy találkozójuk van hátra a B-csoportban: a mai után a fehéroroszokkal, a szlovákokkal és a finnekkel meccselnek. A továbbjutás tuti, minden bizonnyal a 2. helyről várhatják majd az egyenes kieséses szakaszt.
A dánok eddig a szlovákokat megszorongatták, csak hosszabbításban maradtak alul, a finnek ellen viszont nullra kapituláltak (0-3). Tegnap a fehéroroszok ellen is ugyan megszerezték a vezetést, de a végén simán megadták magukat. A mai összecsapás után sem ígérkezik könnyebb folytatást, az USA várja holnapután a piros-fehéreket. Az utolsó két csoportmeccsen elméletileg még lehet keresnivalójuk Jakobsenéknek (Norvégia, Szlovénia).
Az oroszok az amcsiktól elszenvedett vereség után mindenképpen javítani akarnak, és ehhez nagyszerű partnernek ígérkeznek a dánok. Tükörsima orosz győzelmet várunk, a végén három biztosan lesz közte!

Olvasói sztorik