Hírek

G-betűs diadalok!

Ma egy hazai és egy vendég győzelmet várunk...

Göteborg-Falkendergs +2,5! (0-1) 1! 1!

Felléphet a dobogóra a házigazda, ehhez viszont győznie kell. Nem is hibáznak a kékek!
A 7. fordulót rendezik a svéd élvonalban. A Göteborg jelenleg a 4., 13 pontjából hatot húzott be saját stadionjában. Kétszer nyert, a Malmőtől viszont kikapott. A formája rendben van, két siker után ikszelt a Geflénél. A keretben egy bekk és egy támadó sérült.
A Falkenbergs tavaly éppen hogy megragadt az élvonalban, és az idén is ez a cél a klubnál. A társulat 5 egységével a tabella második felében tanyázik, idegenben egy ikszet két vereség követett. Bravúrokra inkább otthon képes, a bajnokot megszorongatta (3-3). A sárgáknál csatárgondok vannak, két támadó is sérült a keretben.
Túl sok sikert nem ért el a Falkenbergs eddig a Göteborggal: valamennyi ütközetüket a kékek nyerték meg. És ma is a hazaiakban látjuk az erőt, Vibéék simán behúzzák a három pontot. Tippünk tehát hendis H!

Akhisar Belediye-Galatasaray 2!

A Galatasaray komoly harcot vív a bajnoki címért, hétfő este pedig a nem túl motivált, Robi Carlos által irányított Akhisar vendégeként kell teljesítenie.
Az Akhisar 28 forduló után gyakorlatilag megnyugodhat: 33 pontjával a 11. helyen tanyázik, 9 pontra van a kieső zónától, tehát hacsak valami váratlan nem történik, akkor a kieséstől nem kell majd tartania. A tavalyi 10. hely után szereplése nem is okoz komoly meglepetést, kerete alapján a középmezőnybe várták a szakértők. Otthon eddig mindössze két vereséget számlál és 22-16-os hazai gólkülönbsége sem rossz. Robi Carlos csapata elsősorban a rutinos görögnek, a 12 gólnál járó Gekasnak köszönheti támadásbeli erősségét.
A vendég Galatasaray számára azonban a hátralévő fordulók is komoly téttel bírnak: 61 pontjával ott van az élmezőnyben a gárda és a Fener-Besiktas kettőssel nagyon komoly harcra számíthat a bajnoki címet illetően. Hiába van ott a kapuban Muslera, a csapat több gólt kap riválisainál, cserébe viszont a Sneijder-Bulut-Yilmaz hármasnak köszönhetően többet is lő. A vendégként produkált 9-1-4 sor a 2. legjobb a ligában, habár az utóbbi időben két vendég fellépése alkalmával is kikapott (Trabzonspor, Fenerbahce).
A döntő tényező ezen a meccsen a motiváció és az erősebb keret lesz. Ha a Galata védelme képes lesz megfogni az Akhisar egyetlen veszélyes támadóját, akkor féken tarthatja a nem túl motivált hazaiakat. Emellett ha támadásban tudja azt hozni, mint legutóbb a Sivasspor ellen, akkor lehet esélye a győzelemre. Az 1.70 körüli oddsért adott vendég siker, valamint a legalább 3 gólos tipp is jó opció lehet erre a derbire.

Olvasói sztorik