Hírek

Francia és spanyol hazai

A hetet Spanyolországban és Franciaországban zárunk: a Valencia és a Monaco sikerére fogadunk.

Valencia – Eibar (0-1) 1!

A spanyol bajnokságban a Valencia erejéhez mérten üldözi a három nagyot, és jelenleg a BL-selejtezős negyedik helybe kapaszkodik. Ebben nem lesz változás vasárnap este sem: nyernek a Denevérek. Kifejezetten jól tolják otthon: 14 győzelem, két iksz és egy vereség a mérleg, ebbe pedig nem igazán tud belerondítani az Eibar. A kis baszk csapat jól kezdte a bajnokságot, és tulajdonképpen ebből a jó rajtból élnek azóta is: már a 16. helyre csúsztak vissza és bizony kapkodni kell magukat, hogy elkerüljék a kiesést. Utóbbi négy meccsükön csúsztak is, legutóbbi tíz meccsükön pedig csak négy pont a mérlegük. Nem ezen a hétvégén kezdik meg utolsó harcukat a bennmaradásért, ugyanis a Valencia legalább két góllal küldi őket haza, sőt, talán 2.7-ért a (0–2)-ről való bevállalós tipp sem földtől elrugaszkodott ötlet…

Monaco – Toulouse 1!

A Monaco együttese gyengén kezdte a szezont, mely jelentős részben köszönhető volt a számos kulcsjátékos távozásának. Ebből kifolyólag meglehetősen defenzív taktikával játssza végig a szezont, ez azonban képes volt a gárdát a BL negyeddöntőjéig repíteni. A bajnokságban a bronzéremre hajt és a Marseille formahanyatlásának köszönhetően erre minden esélye meg is van.
A Toulouse gyenge középcsapat, 37 pontjával még nem nyugodhat meg, ugyanakkor formája bizakodásra adhat okot. Legutóbbi 5 bajnokijából hármat megnyert és csak egyet veszített el. Vendégként viszont a 4-0-13 sor gyenge és a 17 vendég meccsen lőtt 13 gól szintén nem túl acélos. A Monaco zsinórban három hazai meccsén remizett, most azonban a Marseille pénteki idegenbeli sikerének köszönhetően gyakorlatilag győzelmi kényszerben van pozíciója megszilárdításának érdekében és szerintünk nem is hibáznak a verhető Toulouse ellen.

Olvasói sztorik