Hírek

Hazai gall és holland találatok!

Ma Nancy és Emmen a két célállomásunk...

Nancy-Ajaccio 1!

Még mindig nem tett le a feljutásról a hazai együttes, igaz, sorsa már nem a saját kezében van. A vendégek a kiesés elől menekülnek, eddig nem sok sikerrel. Nem várunk meglepetést…
34 forduló után 51 ponttal, 5 egységgel a dobogós, azaz a feljutást érő helytől jelenleg a 6. a Nancy. Pablo Correa legénysége most sajnálhatja igazán a pocsék téli szériát, amikor is hosszú heteken keresztül nem tudtak nyerni a piros-fehérek. Mostanság jobban megy Dale-éknek, ám négy forduló alatt igencsak nehéz lesz ledolgozni az ötpontos differenciát. A hazai mérleg 8-6-3, a 28-16-os gólkülönbség arra utal, hogy a Stade Marcel Picot-ban nagy hangsúlyt fektetnek a támadásokra a srácok. A forma nem rossz, legutóbbi három hazai fellépésén győztek Hadjiék.
Az Ajaccio a 18., kieső helyről várja a folytatást. A korzikaiaknak még van esélyük a bennmaradásra, ám ehhez javulniuk kellene, nem is keveset. Február eleje óta mindössze egyszer nyertek, három vereségből érkeznek a mai találkozóra. A hétközi zakó volt a legfájdalmasabb: a közvetlen rivális Orleans nyert nála 3-2-re. A túrákon hajlamos remizni (2-8-7), de a legutóbbi két kiránduláson ez nem jött össze, igaz, élcsapatokkal meccselt. Egy kezdő csatár és egy kezdő bekk eltiltott lesz – így különösen nehéz lesz…
Decemberben Korzikán az Ajaccio nyert – most viszont a Nancyt érezzük erősebbnek és esélyesebbnek. Ma nem hibázik a házigazda, simán otthon tartja a pontokat. Tippünk tehát: 1-es!

Emmen-Telstar +2,5!

Mit is várhatnánk az emmeniektől? Természetesen találatokat, hármat tuti, hogy összehoznak a felek!
A hajrájához közeledik a holland második vonal alapszakasza. A házigazda már biztosan tagja a play-offnak, odahaza erőteljes, 8-7-3-as mérlegéhez 49-30-as gólkülönbség társul. Összességében 61 egységnél járnak, ez egyelőre a 4. pozícióhoz elegendő. Az emmeniek 81 találatot termeltek eddig, over-under mutatójuk 28-8. A formájuk pazar volt, egészen a múlt péntekig, amikor is Mastrichtban kikaptak (2-1).
A Telstar középcsapat, a 15. pozíciót foglalják el 39 ponttal, 4-2-12-es idegenbeli sorral. A Telstar védelme gólképes, 69-szer mondtad eddig csődöt. A csatársor 36 fellépésen 49-szer volt eredményes. A forma hullámzó, hol nyernek, hol vesztenek, ritkán remiznek. A gárda eddig 21-szer játszott legalább három találatot hozó összecsapást.
Ősszel 3-1-re nyert idegenben az Emmen, tavaly ebben a felállásban 4-1 lett a házigazdának. Ma sem gondolkodunk másban, mint a találatokban. Háromszor megrezdülnek majd a hálók, az tuti! Tippünk tehát: +2.5!

Olvasói sztorik