Hírek

Kevés gól és hazai!

Egy francia meccs, egy spanyol ütközet...

Ajaccio-Orleans -2,5!

Óvatos meccset játszik egymással a két kiesőjelölt…
A francia második ligában a 17. fogadja a 18. helyezettet. A találkozónak hatalmas a tétje, ugyanis a házigazda 34 egységgel épp a vonal fölött, a vendégek 33 ponttal viszont már a vonal alatt tanyáznak. Az Ajaccio 5-5-6-os otthoni mérlege nem igazán meggyőző, ehhez 12-15-ös gólkülönbség társul, amely azt sejteti, hogy a piros-fehérek nem éppen a nyílt támadójátékukról híresek. A formájuk gyenge, nyolc bajnokin 4 pont jött össze, két vereségből érkeznek a mai ütközetre. Két középpályás sérült, egy bekk eltiltott.
Az Orleans kieső helyről várja tehát a folytatást, 3-5-8-as mutatójához 15-22-es gólkülönbség párosul. A sárgák nyolc játéknap óta nyeretlenek, ebben a periódusban egy ikszre voltak jók. Öt meccse még csak gólt sem szereztek. Egy bekk és egy középpályás – akik korábban alapembernek számítottak huzamosabb ideje sérültek. Ősszel 1-1-re végeztek a felek.
8/25, illetve 9/24 a két együttes over-under mérlege – alig ha ma vállalnák fel a nyílt játékot a csapatok. Kevés gólos történetet várunk, a -2,5 jó választásnak tűnik!

Levante-Cordoba 1!

A valenciai kiscsapatnak még jó esélye van a bennmaradásra, nem úgy a vendégeknek. Motivációs tényezők miatt hazai sikert várunk!
Már csak öt forduló van hátra a La Liga küzdelmeiből, és bizony még sok a megválaszolatlan kérdés. Ilyen például, hogy melyik három alakulat búcsúzik az elitosztálytól? A Levante érintett a történetben, mert ugyan jelenleg a 15. 32 egységgel, de a vonal alatti Depor is már 29-nél jár. A valenciai kiscsapat Lucas Alcaraz vezetésével nem teljesít rosszul, utolsó 12 bajnokijából ötöt is megnyertek Casadeusék, ráadásul több kiesési rangadón is taroltak a piros-kékek. A hazai pálya viszont nem feltétlenül jelent előnyt Barraléknak, ugyanis eddig csak 5-4-7-es statisztikát tudtak produkálni. A hétvégén bravúros győzelmet arattak a Getafénél, előtte a hajrában az Espanyol ellen mentettek pontot Simaoék. A keret nem lesz teljes, Diop sérült, Tono (bekk) eltiltott lesz, mert begyűjtötte 5. sárgáját.
A Cordoba menthetetlen helyzetben van, a zöld-fehérek a tökutolsók, lemaradásuk a bennmaradást érő 17. helyezettől immár 11 pont. A déliek most 20-nál járnak, idegenben 2-5-9-es mérleget hoztak össze. A társulat borzalmas passzban van, lanuár 12-e óta nem nyert, legutóbbi két túráját viszont egy-egy ponttal zárta (Villarreal, Depor). Andone, az ötgólos, jó formában lévő csatár eltiltott lesz, és Ghilas, a másik támadó bevetése is kérdéses. És még egy bekk lesz… Így nagyon nehéz kilencven perc vár a szinte reménytelen helyzetben lévő alakulatra.
Ősszel 0-0 lett a vége Granadában a találkozónak, most viszont szerintünk a lendületben lévő valenciai társulat behúzza a három pontot, és tesz egy lépést a bennmaradás felé… Tippünk tehát: 1-es!