Hírek

Élcsapatok kicsik ellen…

Ma irány Spanyolország és Törökország!

Besiktas-Karabukspor +2,5!

Gólokat hozhat a bajnokjelölt és a kiesés ellen küzdő vendégek összecsapása.
A fekete sasok a forduló előtt 58 egységgel a 2. helyen álltak, a Fener 59-nél, a Galata 58-nál jár. Otthon 7-4-2-es a mérlegük, Két botlást követően (idegenbeli vereség a Fenertől, iksz otthon a Basaksehirrel) a Kasimpasa vendégeként brillíroztak Demba Baék (1-5). A bajnoki kényszerszünet olybá tűnik, jót tett a gárdának. Egy eltiltott kezdő középpályás visszatér, egy középpályás viszont továbbra sem bevethető.
A Karabukspor tavaly a középmezőnyben végzett, de az idén messze elmarad ettől a teljesítménytől. A 16., azaz kieső helyen áll 21 ponttal, 7 egységgel lemaradva a vonal fölötti alakulatoktól. A piros-sárgák 1-3-9-es vendégmérleggel rendelkeznek, nagyon tisztelettudó látogatók, viszont 17-28-as idegenbeli gólkülönbsége arra enged következtetni, hogy a kirándulásokon hajlamos bevállalósan futballozni. A múlt héten egy borzalmas sorozatot szakítottak meg Traoréék, amikor legyőzték hosszú böjt után a Genclerbirligit. A keretbe egy fontos középpályás visszatér, egy bekk már hetek óta sérült.
Az ősszel a Besiktas idegenben nyert 2-1-re. Ma is jó eséllyel nyernek a fekete sasok, ám a gólokban nagyobb fantáziát látunk. Szerintünk jön az over opció! Tippünk tehát: +2,5!

Valencia-Granada (0-1) 1!

A dobogóra hajtó denevérek kiüthetik a délieket…
A 33. játéknapon a Mestallába látogat a Granada. A Valencia a forduló előtt a 4. helyen állt, 65 pontig jutott, hazai mérlege pedig egészen impozáns: 13-2-1 – csak a Barca nyert nála. 34-8-as az otthoni gólkülönbsége, tehát alig-alig kapnak gólt Otamendiék. A fehér-feketék február 2-a óta pazar szériát produkáltak, ám legutóbb a Camp Nouban alul maradtak a katalán elitalakulattal szemben (2-0). Mustafi és Piatti edzéseket hagyott ki a héten, de elméletileg ott lehetnek a keretben.
A Granada nagy bajban van, a piros-fehér-kékek 25 pontig jutottak, így most az utolsó előtti pozíciót foglalják el a tabellán. A vendégsora 1-4-11, az egyik legrosszabb a mezőnyben. Abel Resino alakulata még így sincs kilátástalan helyzetben, hiszen a vonal fölötti alakulatok csak három egységgel gyűjtöttek nála többet. Rikiék formája nem az igazi, legutóbbi öt túrájukat bebukták, viszont a múlt hétvégén értékes pontot csentek Sevillától. Lesznek hiányzói a csíkosaknak: egy középpályás eltiltott, egy másik sérült, csak úgy, mint három bekk!
Eddig mindhárom alkalommal megadta magát a Granada a Mestallában. Ma sem várunk mást, szerintünk a denevérek legalább kettővel elverik a látogatókat. Tippünk tehát hendis H!

Olvasói sztorik