Hírek

Holland gólok és olasz hazai!

Két tutit leltünk ma is...

Twente-AZ Alkmaar +2,5!

Egymás ellen mindig elszabadul a pokol – ma sem lesz ez másként. Gólváltással és legalább három találattal kalkulálunk!
Az enschedei együttes csalódást keltően szerepel a bajnokságban, lemaradt az EL-ért vívandó rájátszásról, egyszerűen szürke középcsapattá süllyedtek a piros-fehérek. A gárda mindössze a 11. helyen állnak 37 ponttal, a Grolsch Veste Stadium-ban 7-4-4, nem túl fényes mérleggel. Castaignos szeszélyesen tolják mostanság, két hete nyertek a Go Ahead-nél, majd kikaptak Utrechtben. A szezont megmenthették volna a kupával, ám az elődöntőben alulmaradtak a Zwolléval szemben. A keretben egy fontos hiányzó van, az egykori válogatott szűrő, Engelaar.
Az AZ-nál azért jobb a helyzet, az alkmaariak a forduló előtt az 5. pozíciót foglalták el 53 ponttal, a play off tutira vehető, de még tán a Vitesse-t is beelőzheti. A dobogós Feyenoord már öttel megy előttük, ezt a hátrányt három játéknap alatt azért nehéz lenne ledolgozniuk John van den Brom fiainak. Idegenben a 8-2-5-ös mutatójuk bátor felfogásra vall, amit a 27-28-as gólkülönbség csak még inkább alátámaszt. Gudeljék egy rossz sorozat végére tettek pontot a múlt hétvégén, amikor is 3-1-re verték otthon a hágaiakat. Egy belső védő és egy támadó középpályás még könnyített edzéseket végzett a héten, de elméletileg már ott lehetnek a keretben.
Mindkét társulat over/under mérlege 20/11. És a közös múltjuk is gólgazdag összecsapást feltételez. Ma sem szakadnak meg a hagyományok, szerintünk simán összehoz a két piros-fehér együttes három találatot. Tippünk tehát +2,5!

Fiorentina-Cagliari 1!

Az EL-sikeren felbuzdulva a bajnokságban is győz a szét- és kiesés ellen harcoló vendégek ellen a firenzei együttes.
A violák 49 ponttal a 6. helyen állnak, e pozíció alaphelyzetben nem ér EL-t – más kérdés, hogy a Napoli, a Juve és a Fiorentina is áll még a nemzetközi porondon, tehát elképzelhető, hogy a 6. pozíció is európai szereplést jelent majg. Odahaza 6-3-3-as mérleget hoztak össze Montella fiai, akik két bajnoki vereség után csütörtökön a Kijevet búcsúztatták az EL negyeddöntőjében. A violák kerete nem lesz teljes, az alapcsapatból Babacar biztosan nem lesz ott a pályán, és Pizzaro szerepeltetése is kérdéses.
A Cagliarinál lassan lefő az a bizonyos kávé, 21 egységgel, 9 ponttal a vonal fölött álló Atalanta mögött a 19., utolsó előtti helyen állnak a szárdok. Zeman-Zola-Zeman – eddig ezt a három trénert fogyasztotta el a csapat, de az eredmények csak nem jöttek. Most Suazo, a gárda egykori gólfelelőse kapta a nem túl hízelgő feladatot: ki kellene vívni a bennmaradást. Ami nem ígérkezik könnyűnek, hiszen vendégségben eddig is gyatrán tolták a piros-kékek (2-5-8), a formájuk pocsék, ráadásul Rosettini (középhátvéd) és Longo (csatár) eltiltott lesz, és a másik támadó, Sau bevetése sem biztos, ugyanis sérüléssel küzdött.
November végén a Sant’Elia 4-0-ra nyertek Gomezék – és ma is a lilák sikerét várjuk. Ez a Cagliari már nem tér magához, újabb pofonba szaladhat bele. Tippünk tehát izmos 1-es!

Olvasói sztorik