Hírek

Zöld-fehér, zöld-sárga!

Ma egy magyar hazai hendire és egy angol kettesre hívjuk fel a figyelmet...

Ferencváros-Diósgyőr (0-1) 1!

A 2. fogadja a 7. helyezettet, tehát elméletileg még rangadónak is nevezhetnénk az összecsapást. Ám tél óta nagyot változott a világ Diósgyőrben… No, de előbb a Fradiról!
A Fradi már a 2. helyen áll, Thomas Doll együttese megtáltosodott, és télen jól is erősített. A befektetett pénznek és munkának pedig meglett az eredménye, a gárda október óta nem talál legyőzőre, a kupában és a ligakupában is szanszos a finálé, no a bajnokságban is szárnyalnak Geráék. Már a 2. pozícióból várhatják a folytatást, a Groupama Arénában veretlenek, gól is alig-alig kapnak (9-2-0, 21-3). Remek szériát futnak, legutóbb otthon az Újpestet, idegenben a Haladást intézték el kapott gól nélkül. Egységes a gárda, amelyet sérüléshullám sem sújt. A Vidit már nem tudja beelőzni, de az MTK-t minden bizonnyal maga mögött tudják tartani Vargáék.
Miskolcon ezzel szemben áll a bál, az alakulat télen meggyengült, néhány hete pedig közölték Szivics mesterrel, hogy nem vele képzelik el nyártól a jövőt. Ennek megfelelően is teljesítenek a piros-fehérek, tavasszal még nyeretlenek, a leállás óta három iksz és négy vereség jött össze. Vendégségben amúgy sem veretesek (2-5-5), utoljára az MTK-nál kasszíroztak három pontot még novemberben. A mélyrepülésnek meg is lett a hatása, már csak a 7. a DVTK 35 ponttal – előre és hátra sem kell nézegetniük Komanéknak.
Ősszel a borsodiak otthon tartották a pontokat, ma viszont szerintünk a Ferencváros nemes bosszút áll: legalább kettővel veri el vendégeit. Tippünk tehát hendis H!

Rotherham-Norwich 2!

A hazaiak még nem nyugodhatnak meg, de nem ma gyűjtik be a bennmaradáshoz szükséges pontot, pontokat…
A Rotherham 44 egységével a 21., azaz épp a vonal fölött tanyázik. Van még egy elmaradt meccse a Readinggel, a mögötte hajrázó Millwall 40-nél jár. A zárófordulóban Leedsben lép pályára, az ellenfél akkor nem lesz feltétlenül motivált, a fehérek ugyanis a középmezőnyben tanyáznak. Otthoni soruk 7-6-8, az előző három játéknapon “mindent csinált”, előtte viszont rendre kikapott.
Alex Neil menedzser együttese a múlt heti vereségének betudhatóan visszacsúszott a 4. helyre, 82 pontjához 13-4-5-ös vendégmérleg tartozik. A kanárik sorsa már nem a saját kezükben van, hiszen az előttük álló együttesek 3, illetve 2 egységgel mennek előttük, viszont ha ma és a zárónapon a Fulham ellen otthon győznek, még akár előzhetnek is. A Borough elleni botlás előtt nagy menetelésben voltak Jerome-ék, és szerintünk a kudarc után visszatalálnak a helyes útra.
Ősszel meglepetésre ikszeltek a felek a Carrow Roadon – ma viszont nem hibázik a Norwich. Kerete lényegesen erősebb, és ez ma megmutatkozik a pályán is. Tippünk tehát: 2-es!

Olvasói sztorik