Hírek

Olasz hazai, holland gólok

Másodosztályú történetek következnek...

Catania-Ternana 1!

Kezd helyreállni a világ rendje a Serie B-ben: a Catania lassan-lassan megkapaszkodik, ám mivel még nincs teljes biztonságban, ma folytatja menetelését.
Már csak hat játéknap van hátra az olasz másodosztály küzdelemsorozatából, és hőseink közül még egyik sincsen totális biztonságban. A házigazda tavaly pottyant ki az elit ligából, és noha eleinte a tervek között a visszajutás szerepelt, gyorsan kiderült, hogy ez irreális célkitűzés a szicíliaiak számára. A piros-kékek a gyenge rajt után erősen visszaestek, szégyen szemre sokáig a vonal alatt tanyáztak. Télen újabb tőkeinjekciót kapott a klub, amelynek eleinte nem lett meg a hatása. Továbbra is estek-keltek a szigetlakók – főleg idegenben. Március elejétől elkezdtek remizni, majd jött egy vereség, azt követően viszont megtáltosodtak Calaioék, és zsinórban négy csatát nyertek meg. Most a 12. helyen állnak 44 egységgel, de nyugalomra semmi ok, ugyanis a már osztályozós Pro Verceli 41-nél jár.
Rosináék teljesítménye a Angelo Massiminoban egészen elfogadható, hiszen 9-6-3-as sort produkáltak, ehhez 37-22-es gólkülönbség társul. A támadójáték otthon erős, szinte valamennyi meccsükön betaláltak eddig. A téli igazolás, a Pescarától érkezett Maniero egyre jobb formában van, és végre felépült a sérültek többsége is. Most már a bőség zavarával küzd Dario Marcolin vezetőedző, aki ma két középpályásával nem számolhat: az egyik sérült, a másik eltiltott.
A Ternana is 44 pontig jutott, a zöld-pirosak sincsenek tehát biztonságban. A gárda vendégségben feltűnően jól szerepel, 6-6-6-os mérlege erre enged következtetni. A brigád az előző kiírásban is a kiesés ellen harcolt, akkor 51 egységig jutott, és az elegendőnek bizonyult. Most a saját kezében van a sorsa, és elnézve a sorsolását, idén is megúszhatja a pótvizsgát Attilio Tesser alakulata.
Ehhez viszont tartania kellene jelenlegi formájukat: a legutóbbi négy bajnokin nem kaptak ki Bojinovék, sőt, még csak gólt sem kaptam március vége óta. Most annyiban nehezebb dolguk lesz a vendégeknek, hogy három bekkjük sem lesz bevethető: egy hátvéd piros lapos eltiltása miatt hagyja ki a szicíliai túrát, másik kettő pedig sérült – mind a hárman alapembernek számítanak.
Ősszel a Ternana 1-0-ra nyert. Ma viszont szerintünk a Catania bosszút áll a kudarcért, és otthon tartja a pontokat. Küzdelmes mérkőzésen győz a házigazda. Tippünk tehát: 1-es!

FC Eindhoven-FC Oss +2,5!

Már mindkét együttes tagja a rájátszásnak, így igazán felszabadult játékot várunk a csapatoktól.
Az FC Eindhoven élcsapat a ligában, a 2. pozíciót foglalja el, otthon erős, 71 pontjából 45-öt odahaza gyűjtött be (15-0-2). Gólkülönbsége 34-11, tehát két találatot átlagban hint saját közönsége előtt. A formája jó, február eleje óta nem kapott ki a Jan Louwers Stadionban.
Az FC Oss az egyik leggólképesebb alakulat, és idegenben is bevállalják a pirosak a nyílt játékot. 55 egységükhöz 6-3-8-as vendégmérleg párosul, gólkülönbségük pedig 34-33 a túrákon. Lehetnének jobb passzban is, három vereségből érkeznek Eindhovenbe.
Az FC Eindhoven 21/14-es, az FC Oss 28/7-es over-under mérleggel rendelkezik. Ősszel sima 3-0 lett az Oss javára.
Ma nem unatkoznak majd a drukkerek, jönnek a találatok, legalább három!

Olvasói sztorik