Hírek

EL és finn bajnoki!

Ma északi pályákra látogatunk el...

HIFK-HJK 2!

Az újonc ellen a bajnok nem hibázhat, akár kettővel is nyerhetnek a kék-fehérek!
A HIFK tavaly megnyerte a másodosztályt. Kiélezett küzdelemben győzött, ugyanannyi pontot szerzett, mint a KTP, de a gólkülönbsége jobb volt riválisánál. A támadósora rendben volt, és hazai pályán kimondottan erősnek bizonyult. A keret erősödött a télen, a védelembe és a középpályára is sikerült olyan focistákat szerződtetni, akik korábban már fociztak az élvonalban. A helsinki együttes hosszú idő után tért vissza a legjobbak közé, több mint négy évtizedes böjt után játszottak újra első ligás meccset a fiúk.
És a rajt nem is sikerült rosszul, Jani Honkavaara fiai a Mariehamn vendégeként értek el 1-1-es döntetlent. A folytatás nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a második játéknapon a bajnok látogat a Brahen kentta-ba (jelentsen is ez bármit… 🙂 ).
A HJK szinte örökös bajnoknak tekinthető az elmúlt években, az idei kiírásnak is az első számú esélyese, de a szaklapok szerint az SJK azért megszorongathatja a fővárosiakat. A télen voltak távozók a keretből, de azért igazoltak is a kék-fehérek. A bajnoki rajt jól sikerült, a ROps-nál könnyed sikert arattak Savage-ék, utána viszont nem bírtak a Sonera Stadionban a Lahtival. A cél most nem is lehet más, mint visszahozni az elhullajtott pontokat.
A Ligakupában néhány hete a HJK saját stadionjában elverte az újoncot. Ma is a bajnok sikerét várjuk, a lelkes házigazda ma nem szerez pontot. Győznek a vendégek! Tippünk tehát: 2-es!

Zenit Szentpétervár-Sevilla Mindkét fél betalál: IGEN!

Az oroszok hátrányból várhatják a visszavágót, viszont lőttek egy gólt Hispániában. Ma sem leszünk találatok híján…
A Zenit minden bizonnyal bajnok lesz az idén, tekintélyesnek mondható előnnyel vezetik a tabellát annak ellenére, hogy a legutóbbi két játéknapon csak remiztek a kékek. Otthon erősek, ezt nemcsak a hazai pontvadászatban, hanem a nemzetközi porondon is.
Az első meccsen sokáig jól tartotta magát Andre Villas-Boas fiai, még a vezetést is megszerezték, ám a Sevilla azon az estén ellenállhatatlan volt. Reyesék teljesen beszorították az oroszokat, és a hajrában a maguk javára fordították az eredményt. A múlt heti meccsen fontos hiányzói voltak az oroszoknak, és bizony ezúttal sem lesz teljes a keret. Eltiltott lesz a védelem egyik pillére, Garay, és a középpályás fontos láncszeme, Ryazantsev. Sérült ebből a csapatrészből Fayzulin.
A Sevilla nagyot küzdött, Unai Emery fiai bebizonyították, hogy minden meccs nyerhető. Mentek becsülettel előre Baccáék, sorra rúgták a szögleteket, nem hagyták levegőhöz jutni vendégeiket. A mai meccsnek minden bizonnyal más lesz a forgatókönyve, de a sevillaiak gyorsasága megint dominálhat.
Kétségtelen, hogy remek formában vannak Vitoloék, régóta nem kaptak ki, magabiztosan menetelnek az EL-ben és a bajnokságban is – itt jegyezzük meg, hogy a La Ligában még reális esélyük van a fehér-pirosaknak a 4., BL-selejtezőt érő pozíció megszerzésére. Az alapcsapat rendelkezésre áll, egyedül Daniel Carriço sérült.
A Zenit van lépéskényszerben, Hulkéknak menniük kell előre, de nem eszetlenül! A Sevilla nyilván óvatosabb lesz, mint az első ütközetben, de nem mondd le a góllövésről. És szerintünk be is találnak majd a vendégek – mint ahogy a hazaiak is. Gólváltást várunk, mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik