Hírek

Olasz és ír túra…

A Fiorentina a Veronát, a Dundalk a Galwayt fogadja...

Fiorentina-Verona +2,5! 1!

Gólokban nem lesz hiány a Serie A 31. fordulójának zárómérkőzésén.
A violák 49 egységgel a 6. helyről várták a fordulót, nagy csatában vannak a Samppal és a Napolival. A firenzeiek kissé elrontották az elmúlt másfél hetet, hiszen előbb a Juve ellen az Olasz Kupában, majd a San Paolóval szemben a közvetlen riválissal szemben kapituláltak. Kijevben a hajrában 1-1-re hozták az EL-negyeddöntőt, ez azért bizakodásra adhat okot. Montella mester legénysége 6-6-2-es hazai mérlege nem túl félelmetes, viszont a Stadio Artemio Franchi-ban november eleje óta nem kapott ki, legutóbbi két otthoni meccsén pedig nem hibázott. A keretben Rossi a hiányzó, Pizzaro is hagyott ki edzést, de a szervező ott lehet ma a Hellas ellen.
A Verona idén nem tudta megismételni tavalyi produkcióját, a sárga-kékek a középmezőny alján zárják jó eséllyel a bajnokságot. Kiesni már nem nagyon tudnak Pisanoék, 33 egység áll a nevük mellett – a vonal alatti Cesena tízzel kevesebbet gyűjtött nála. Idegenben nem meggyőzőek Halfredssonék, 3-5-7-es sorukhoz 16-30-as gólkülönbség társul. A biztató tavasz után három meccse megint nem megy a társulatnak, két hazai ütközeten kapott hat gólt, és csak egy pont jött össze (Cesena 3-3, Inter 0-3). Andrea Mandorlini vezetőedzőnek két középpályása is sérült volt a héten, ráadásul a 15 találatnál járó veterán Luca Toni sem teljesen egészséges. Lapinformációk szerint azonban a center ott lehet ma Firenzében.
Egyértelműen a Fiorentina a motiváltabb, jó eséllyel be is húzzák Joachimék a három pontot, viszont elnézve a két együttes közös múltját, jó eséllyel potyoghatnak a gólok. 2-1, 5-3, 4-3 – így zárult a legutóbbi három ütközetük. Nálunk a +2.5-ös opció a nyerő, egy másik szelvényen pedig a hazait húzzuk be!

Dundalk-Galway (0-1) 1! +2.5!

A bajnok szárnyal, 8 meccs után 20 ponttal vezeti a bajnokságot. Otthon eddig hibátlan (4-0-0), ráadásul még gólt sem kaptak a fehér-feketék (8-0). A forma tehát rendben van, egy bekk viszont eltiltott lesz: a Shamrocknál játszott 2-2 alkalmával állították ki Rogerset. A Galway nyolc fellépésen hat egységig jutott (2-0-6), így most a 11., azaz osztályozós helyen áll. Sorozatos vereségek után legutóbb a sereghajtót verte 3-2-re. Másik győzelmét is otthon aratta, a túrákon eddig becsődölt: 0-0-3, és még csak be sem talált az United. Egy középpályás letöltötte eltiltását. A két együttes között óriási minőségbeli különbség van, természetesen a hazaiak javára. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a Galway megnehezíti a házigazda dolgát. Kettő lesz közte a Dundalk javára, és akár csúnya is lehet a vége, a vendégek szemszögéből…

Olvasói sztorik